Зидан: Не плашим се Бајерна, мене брине Реал!

Вечерас се наставља четвртфинале Лиге шампиона, дерби дана је дуел Реала и Бајерна у Минхену, док дуги мадридски тим, Атлетико, дочекује Лестер.

Фудбал 12.04.2017 | 16:30
Зидан: Не плашим се Бајерна, мене брине Реал!
Оба сусрета играју се од 20.45 часова. У ранијем термину од 18.45 игра се и утакмица између Борусије Дортмунд и Монака, која је требало јуче да се одигра, али је одложена због бомбашког напада.

Бајерн - Реал Мадрид

Ова два тима су у овом такмичењу последњи пут играла пре три године, када су Мадриђани на путу ка титули савладали Бајерн у полуфиналу укупним резултатом 5:0. Немци им сигурно нису заборавили овај тежак пораз, тако да нас очекује двомеч у коме ће прштати на све стране.

Не треба заборавити ни да је тада Шпанце са клупе водио садашњи тренер клуба са „Алијанс арене“ Карло Анчелоти, који изузетно добро познаје квалитете својих бивших играча и биће велика предност Немаца.

Још увек се не зна да ли ће домаћине предводити трећи стрелац такмичења Роберт Левандовски, он је повредио раме у мечу против Борусије и врло мало је тренирао.

„Тренирао је само 20 минута јер има проблема са раменом. Одлучићемо током дана да ли ће играти, ако буде трпео болове неће играти. Знамо колико нам је он важан, али ми смо снажни и без њега“, рекао је Анчелоти.

Томас Милер је такође био под знаком питања за овај сусрет али се опоравио и биће у тиму, док ће Мац Хумелс дефинитивно неће играти. Анчелотијев тим има само један пораз у 2017. години, а главне узданице биће им искусни крилни фудбалери Арјен Робен и Франк Рибери.

Зиданов тим дочекује у добром расположењу ово гостовање, у последњих девет мечева имају седам победа и два ремија, а на добром су путу да после пет година поново освоје шампионску титулу у својој земљи.

„Не плашим се Бајерна. Више се бринем за оно шта ми радимо. Ми смо добро снажна и добро избалансирана екипа, покушаћемо да играмо своју игру и победимо“, рекао је популарни „Зизу“.

За разлику од ранијих сезона, Роналдо није најбољи стрелац тима у овом такмичењу, шта више постигао је само два поготка, али је зато други асистент са шест успешних додавања што је нека нова димензија у његовој игри. Најбољи стрелац Реала у најјачем европском такмичењу је Карим Бензема, и он ће највероватније предводити напад.

Страх од напада и у Минхену

Овај меч биће свакако под лупом због јучерашњих експлозија у Дортмунду, очекује се велики број полиције и веома строге контролне мере како у околини тако и на самом стадиону. Подршка за великог ривала стигла је и из минхенске екипе.

„Сви смо уз Борусију и желимо Марку Бартри брз опоравак“, написао је Анчелоти на свом Твитер налогу.

Атлетико Мадрид - Лестер Сити

Пулени Дијега Симеонеа у последње три сезоне играли су два финала Лиге шампиона и у оба су поражени од највећег ривала Реала. Ипак њихове игре задивиле су многе, а и у овој сезони кандидати су за највиши пласман.

Тим са „Висенте Калдерона“ свих ових година одликује сјајна одбрана, а тако је и ове сезоне у којој су примили само четири гола у такмичењу.

„Не могу да замислим да ће било који тим стећи велику предност после ове утакмице, Биће веома тешко, и сигуран сам да ће победник овог двомеча бити решен на њиховом терену“, рекао је Чоло Симеоне.

Дијего Годин и Стефан Савић чине непрелазни бедем у одбрани, а у нападу највећа опасност биће Антоан Гризман који је постигао 23 поготка у свим такмичењима у досадашњем току сезоне.

Иако „Лисице“ нису онај тим из прошле сезоне у Премијер лиги, у европским мечевима показали су далеко бољу и чвршћу игру, што њихов пласман међу осам најбољих тимова и показује. Од смене Клаудија Ранијерија имају само један пораз, и у позитивном расположењу одлазе у Мадрид.

„Респектоваћемо Атлетико онолико колико заслужују али смо овде да се такмичимо, нисмо овде само да би побољшали бројеве. Моји играчи заслужују ову прилику, што желимо сутра и да покажемо“, биле су речи менаџера „Лисица“ Крега Шекспира.

Ријад Марез и Џејми Варди предводиће напад Енглеза, али ће овај сусрет бити пре свега судар два дефанзивно орјентисана тима са убитачним контранападима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар