Zidan: Ne plašim se Bajerna, mene brine Real!

Večeras se nastavlja četvrtfinale Lige šampiona, derbi dana je duel Reala i Bajerna u Minhenu, dok dugi madridski tim, Atletiko, dočekuje Lester.

Fudbal 12.04.2017 | 16:30
Zidan: Ne plašim se Bajerna, mene brine Real!
Oba susreta igraju se od 20.45 časova. U ranijem terminu od 18.45 igra se i utakmica između Borusije Dortmund i Monaka, koja je trebalo juče da se odigra, ali je odložena zbog bombaškog napada.

Bajern - Real Madrid

Ova dva tima su u ovom takmičenju poslednji put igrala pre tri godine, kada su Madriđani na putu ka tituli savladali Bajern u polufinalu ukupnim rezultatom 5:0. Nemci im sigurno nisu zaboravili ovaj težak poraz, tako da nas očekuje dvomeč u kome će prštati na sve strane.

Ne treba zaboraviti ni da je tada Špance sa klupe vodio sadašnji trener kluba sa „Alijans arene“ Karlo Ančeloti, koji izuzetno dobro poznaje kvalitete svojih bivših igrača i biće velika prednost Nemaca.

Još uvek se ne zna da li će domaćine predvoditi treći strelac takmičenja Robert Levandovski, on je povredio rame u meču protiv Borusije i vrlo malo je trenirao.

„Trenirao je samo 20 minuta jer ima problema sa ramenom. Odlučićemo tokom dana da li će igrati, ako bude trpeo bolove neće igrati. Znamo koliko nam je on važan, ali mi smo snažni i bez njega“, rekao je Ančeloti.

Tomas Miler je takođe bio pod znakom pitanja za ovaj susret ali se oporavio i biće u timu, dok će Mac Humels definitivno neće igrati. Ančelotijev tim ima samo jedan poraz u 2017. godini, a glavne uzdanice biće im iskusni krilni fudbaleri Arjen Roben i Frank Riberi.

Zidanov tim dočekuje u dobrom raspoloženju ovo gostovanje, u poslednjih devet mečeva imaju sedam pobeda i dva remija, a na dobrom su putu da posle pet godina ponovo osvoje šampionsku titulu u svojoj zemlji.

„Ne plašim se Bajerna. Više se brinem za ono šta mi radimo. Mi smo dobro snažna i dobro izbalansirana ekipa, pokušaćemo da igramo svoju igru i pobedimo“, rekao je popularni „Zizu“.

Za razliku od ranijih sezona, Ronaldo nije najbolji strelac tima u ovom takmičenju, šta više postigao je samo dva pogotka, ali je zato drugi asistent sa šest uspešnih dodavanja što je neka nova dimenzija u njegovoj igri. Najbolji strelac Reala u najjačem evropskom takmičenju je Karim Benzema, i on će najverovatnije predvoditi napad.

Strah od napada i u Minhenu

Ovaj meč biće svakako pod lupom zbog jučerašnjih eksplozija u Dortmundu, očekuje se veliki broj policije i veoma stroge kontrolne mere kako u okolini tako i na samom stadionu. Podrška za velikog rivala stigla je i iz minhenske ekipe.

„Svi smo uz Borusiju i želimo Marku Bartri brz oporavak“, napisao je Ančeloti na svom Tviter nalogu.

Atletiko Madrid - Lester Siti

Puleni Dijega Simeonea u poslednje tri sezone igrali su dva finala Lige šampiona i u oba su poraženi od najvećeg rivala Reala. Ipak njihove igre zadivile su mnoge, a i u ovoj sezoni kandidati su za najviši plasman.

Tim sa „Visente Kalderona“ svih ovih godina odlikuje sjajna odbrana, a tako je i ove sezone u kojoj su primili samo četiri gola u takmičenju.

„Ne mogu da zamislim da će bilo koji tim steći veliku prednost posle ove utakmice, Biće veoma teško, i siguran sam da će pobednik ovog dvomeča biti rešen na njihovom terenu“, rekao je Čolo Simeone.

Dijego Godin i Stefan Savić čine neprelazni bedem u odbrani, a u napadu najveća opasnost biće Antoan Grizman koji je postigao 23 pogotka u svim takmičenjima u dosadašnjem toku sezone.

Iako „Lisice“ nisu onaj tim iz prošle sezone u Premijer ligi, u evropskim mečevima pokazali su daleko bolju i čvršću igru, što njihov plasman među osam najboljih timova i pokazuje. Od smene Klaudija Ranijerija imaju samo jedan poraz, i u pozitivnom raspoloženju odlaze u Madrid.

„Respektovaćemo Atletiko onoliko koliko zaslužuju ali smo ovde da se takmičimo, nismo ovde samo da bi poboljšali brojeve. Moji igrači zaslužuju ovu priliku, što želimo sutra i da pokažemo“, bile su reči menadžera „Lisica“ Krega Šekspira.

Rijad Marez i Džejmi Vardi predvodiće napad Engleza, ali će ovaj susret biti pre svega sudar dva defanzivno orjentisana tima sa ubitačnim kontranapadima.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar