Језива порука у нађеном писму

Фудбалери Борусије из Дортмунда били су мета бомбашког напада у уторак увече уочи утакмице четвртфинала Лиге шампиона против Монака.  У тренутку када су из хотела кренули ка стадиону у близини аутобуса у коме су се налазили играчи експлодирале су три бомбе.  Рањен је фудбалер Марк Бартра, који је хитно пребачен у болницу и у току ноћи оперисан.

Свијет 12.04.2017 | 14:25
Језива порука у нађеном писму
Док полиција истражује да ли су тачне тврдње да иза ово језивог догађаја стоје исламисти, на друштвеним мрежама се појавило писмо које се доводи у везу са организаторима напада, а које носи језиву поруку: 

- У име Алаха, милостивог, самилосног, 12 невјерника ће бити убијено од стране наше браће у Њемачкој. Нисте смјели да будете као Меркелова у својој прљавој борби. Ваше ракете још лете и муслимани гину. Остајмо чврсти милошћу Алаха. Од сада су сви невјерници глумци, пјевачи, спортисти и сви истакнути Нијемци на нашој мети.

У писму, за које још увијек нема званичне потврде аутентичности се постављају два услова.

"Имамо два услова:
Да се прекине бомбардовање Сирије и да ратна база буде затворена", - пише у писму, а алудира се на учешће њемачких борбених авиона "Торнадо" у Сирији.

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Посавина

12.04.2017 13:06

Занимљиво,како се увијек на мјесту догађаја нађе неко писмо или лична карта нападача?!Поставља се логично питање,за какав сценарио се оваквим догађајима припрема јавност на западу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тумбе

12.04.2017 15:34

Ти оцито не мозес да прихватис да се десило то сто се десило, и сматрас да је то урадила Америка, цак и кад ИСИЛ преузме одговорност.