Jeziva poruka u nađenom pismu

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda bili su meta bombaškog napada u utorak uveče uoči utakmice četvrtfinala Lige šampiona protiv Monaka.  U trenutku kada su iz hotela krenuli ka stadionu u blizini autobusa u kome su se nalazili igrači eksplodirale su tri bombe.  Ranjen je fudbaler Mark Bartra, koji je hitno prebačen u bolnicu i u toku noći operisan.

Svijet 12.04.2017 | 14:25
Jeziva poruka u nađenom pismu
Dok policija istražuje da li su tačne tvrdnje da iza ovo jezivog događaja stoje islamisti, na društvenim mrežama se pojavilo pismo koje se dovodi u vezu sa organizatorima napada, a koje nosi jezivu poruku: 

- U ime Alaha, milostivog, samilosnog, 12 nevjernika će biti ubijeno od strane naše braće u Njemačkoj. Niste smjeli da budete kao Merkelova u svojoj prljavoj borbi. Vaše rakete još lete i muslimani ginu. Ostajmo čvrsti milošću Alaha. Od sada su svi nevjernici glumci, pjevači, sportisti i svi istaknuti Nijemci na našoj meti.

U pismu, za koje još uvijek nema zvanične potvrde autentičnosti se postavljaju dva uslova.

"Imamo dva uslova:
Da se prekine bombardovanje Sirije i da ratna baza bude zatvorena", - piše u pismu, a aludira se na učešće njemačkih borbenih aviona "Tornado" u Siriji.

(Kurir)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Posavina

12.04.2017 13:06

Zanimljivo,kako se uvijek na mjestu događaja nađe neko pismo ili lična karta napadača?!Postavlja se logično pitanje,za kakav scenario se ovakvim događajima priprema javnost na zapadu?

ODGOVORITE
Name

Tumbe

12.04.2017 15:34

Ti ocito ne mozes da prihvatis da se desilo to sto se desilo, i smatras da je to uradila Amerika, cak i kad ISIL preuzme odgovornost.