ЛШ: Господар Ђиђи опет ставио рампу и стао уз раме Кану!

Тер Штеген дупло гори од претходника! Да ли је ово та сезона у којој ће Ђиђи коначно освојити ушати пехар?

Фудбал 12.04.2017 | 15:30
ЛШ: Господар Ђиђи опет ставио рампу и стао уз раме Кану!
Била је ово вече Јувентусове доминације над Барселоном, Дибалине генијалности, али и потврде да је Ђиђи Буфон најбољи голман света. У девет утакмица Лиге шампиона је ове сезоне примио само два гола! Седам пута је сачувао мрежу нетакнутом...

Дибала и Кјелини су донели Јувентусу три гола предности, а Буфон је успео да одбрани тај капитал. Колико су њихови голови били битни, толико је била важна и она суперменска интервенција Буфона при вођству домаћих од 1:0, када је спречио Инијесту да изједначи и можда одведе утакмицу у смер који више одговара Барселони.

И није само та одбрана потврда Буфонове супериорности. Генијално је командовао последњом линијом Старе даме, био у приправности и када би саиграчи направили ретке пропусте у одбрани, до краја остао максимално концентрисан и сачувао је мрежу мирном. Узпут је стигао и да се на вечној глисти голмана са највише утакмица у Лиги шампиона изједначи са Оливером Каном на четвртом месту. Обојица имају по 103 утакмице у елитном такмичењу. Ако Јувентус прође у полуфинале, Ђиђи ће се изједначити и са ВикторомВалдесом на трећем месту. Испред су само Касиљас (164 утакмице) и Чех (111).

Са друге стране, Марк-Андре Тер Штеген је још једном ставио велики знак питања над својом судбином у Каталонији. У 85 утакмица у Барси је примио 81 гол. Његов претходник Браво је на 75 мечева примио 44 поготка. 

Извор: Моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар