LŠ: Gospodar Điđi opet stavio rampu i stao uz rame Kanu!

Ter Štegen duplo gori od prethodnika! Da li je ovo ta sezona u kojoj će Điđi konačno osvojiti ušati pehar?

Fudbal 12.04.2017 | 15:30
LŠ: Gospodar Điđi opet stavio rampu i stao uz rame Kanu!
Bila je ovo veče Juventusove dominacije nad Barselonom, Dibaline genijalnosti, ali i potvrde da je Điđi Bufon najbolji golman sveta. U devet utakmica Lige šampiona je ove sezone primio samo dva gola! Sedam puta je sačuvao mrežu netaknutom...

Dibala i Kjelini su doneli Juventusu tri gola prednosti, a Bufon je uspeo da odbrani taj kapital. Koliko su njihovi golovi bili bitni, toliko je bila važna i ona supermenska intervencija Bufona pri vođstvu domaćih od 1:0, kada je sprečio Inijestu da izjednači i možda odvede utakmicu u smer koji više odgovara Barseloni.

I nije samo ta odbrana potvrda Bufonove superiornosti. Genijalno je komandovao poslednjom linijom Stare dame, bio u pripravnosti i kada bi saigrači napravili retke propuste u odbrani, do kraja ostao maksimalno koncentrisan i sačuvao je mrežu mirnom. Uzput je stigao i da se na večnoj glisti golmana sa najviše utakmica u Ligi šampiona izjednači sa Oliverom Kanom na četvrtom mestu. Obojica imaju po 103 utakmice u elitnom takmičenju. Ako Juventus prođe u polufinale, Điđi će se izjednačiti i sa ViktoromValdesom na trećem mestu. Ispred su samo Kasiljas (164 utakmice) i Čeh (111).

Sa druge strane, Mark-Andre Ter Štegen je još jednom stavio veliki znak pitanja nad svojom sudbinom u Kataloniji. U 85 utakmica u Barsi je primio 81 gol. Njegov prethodnik Bravo je na 75 mečeva primio 44 pogotka. 

Izvor: Mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar