Русија хоће праве намјере САД

Русија жели да зна "праве намјере" САД, изјавио је данас шеф руске дипломатије Сергеј Лавров на почетку састанка са америчким колегом Рексом Тилерсоном који борави у посјети тој земљи.



 

Свијет 12.04.2017 | 12:12
Русија хоће праве намјере САД
"За нас је важно да разумемо ваш став, став САД и праве намјере ваше администрације", рекао је Лавров док је Тилерсон изразио жељу да састанак буде "отворен и искрен".

Тилерсон је допутовао синоћ у прву посјету Москви у својству америчког државног секретара са циљем да убиједи Русију да ускрати подршку сиријским властима председника Башара ел Асада.

Лавров је рекао Тилерсону да прошлонедељни удари САД на ваздухопловну војну базу у Сирији представљају кршење права и да је важно не допустити да се такви удари понове, јавља Ројтерс.

"Важно нам је да знамо какав је ваш став, став САД и какве су истинске намјере америчке администрације", рекао је Лавров на почетку састанка с Тилерсоном, који данас борави у званичној посети Москви, у јеку тензија поводом Сирије, преноси АФП.

Шеф руске дипломатије је америчком колеги рекао и да жели искрене и поштене разговоре о формирању широке антитерористичке коалиције.

"Много пута смо рекли да смо спремни на конструктивни дијалог на равној нози са САД", подсјетио је Лавров, поручивши да се Москва залаже за колективне акције, наводи британска агенција.

Тилерсон је на састанку с Лавровим поручио да ће линије комуникације САД са Русијом увијек остати отворене, оцијенивши да се данашњи састанак одржава у важном тренутку како би Русија и САД могле да прецизирају поља од заједничког интереса.

Према његовим речима, то се примјењује чак и када су тактике различите.

"Желимо да прецизирамо области у којима постоје оштре разлике у ставовима како бисмо схватили зашто оне постоје и какви су изгледи за смањење тих разлика", објаснио је амерички државни секретар.

Он је рекао да се радује отвореним, поштеним и искреним разговорима како би се боље дефинисали америчко-руски односи, наводи Ројтерс.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар