У пеленама крили мобилне телефоне

Службеници Управе за индиректно опорезивање у Царинском реферату Пошта царињења Сарајево открили су и заплијенили 25 мобилних телефона сакривених у дјечијим пеленама.

Босна и Херцеговина 12.04.2017 | 11:48
У пеленама крили мобилне телефоне
Заплијењени су телефони марки ЛГ, Самсунг, Хуаwеи и Алцател.Службеници Управе за индиректно опорезивање у Царинском реферату Пошта царињења Сарајево откирили су сакривене мобилне телефоне у дјечијим пеленама.

"Проводећи појачане мјере на спречавању кријумчарења и прекршаја при царињењу поштанских пошиљки, овлаштена службена лица Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја у сарадњи са царинским службеницима ЦР Пошта царињења Сарајево, открили су и спријечили покушај кријумчарења веће количине мобилних телефона", саопштено је из УИО БиХ.

Наиме, приликом контроле пошиљке из САД, декларисане као дјечије пелене, уочена је битна разлика у тежини те знатно мања вриједност пошиљке у односу на трошкове транспорта што је указивало на могући покушај кријумчарења.

Уз помоћ ренген уређаја, уочена је структура робе која не одговара декларисаној. Отварањем пошиљке у присуству примаоца пронађено је 25 мобилних телефона.

Против починиоца описаних незаконитости, сходно одредбама Закона о царинским прекршајима БиХ, пред надлежним судом, биће поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка.

(Независне)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

БАЊАЛУКА

12.04.2017 10:15

Знају ко је послао а богами знају и ко прима пакет........идемо имена...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грго

12.04.2017 10:32

Царином се стити домаца производња. Кога и ста се стити од увоза мобилних телефона?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

12.04.2017 10:58

25 телефона коста око 5000 КМ на основу они кои краду милионе је само Кап у мору.сто не знаци да их браним него да поцну и веце рибе да лове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

елиот

12.04.2017 12:56

Како неће кад су Г. од телефона (ЛГ).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

12.04.2017 22:24

Пуно је новца и роба пустио тај Ацо Прастало ал кад легне не спава мирно, тресе се као даиц у леру, као наркоман хода по прелазу.

ОДГОВОРИТЕ