U pelenama krili mobilne telefone

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskom referatu Pošta carinjenja Sarajevo otkrili su i zaplijenili 25 mobilnih telefona sakrivenih u dječijim pelenama.

Bosna i Hercegovina 12.04.2017 | 11:48
U pelenama krili mobilne telefone
Zaplijenjeni su telefoni marki LG, Samsung, Huawei i Alcatel.Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskom referatu Pošta carinjenja Sarajevo otkirili su sakrivene mobilne telefone u dječijim pelenama.

"Provodeći pojačane mjere na sprečavanju krijumčarenja i prekršaja pri carinjenju poštanskih pošiljki, ovlaštena službena lica Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u saradnji sa carinskim službenicima CR Pošta carinjenja Sarajevo, otkrili su i spriječili pokušaj krijumčarenja veće količine mobilnih telefona", saopšteno je iz UIO BiH.

Naime, prilikom kontrole pošiljke iz SAD, deklarisane kao dječije pelene, uočena je bitna razlika u težini te znatno manja vrijednost pošiljke u odnosu na troškove transporta što je ukazivalo na mogući pokušaj krijumčarenja.

Uz pomoć rengen uređaja, uočena je struktura robe koja ne odgovara deklarisanoj. Otvaranjem pošiljke u prisustvu primaoca pronađeno je 25 mobilnih telefona.

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

(Nezavisne)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

BANJALUKA

12.04.2017 10:15

Znaju ko je poslao a bogami znaju i ko prima paket........idemo imena...

ODGOVORITE
Name

Grgo

12.04.2017 10:32

Carinom se stiti domaca proizvodnja. Koga i sta se stiti od uvoza mobilnih telefona?

ODGOVORITE
Name

Mm

12.04.2017 10:58

25 telefona kosta oko 5000 KM na osnovu oni koi kradu milione je samo Kap u moru.sto ne znaci da ih branim nego da pocnu i vece ribe da love.

ODGOVORITE
Name

eliot

12.04.2017 12:56

Kako neće kad su G. od telefona (LG).

ODGOVORITE
Name

Gradiska

12.04.2017 22:24

Puno je novca i roba pustio taj Aco Prastalo al kad legne ne spava mirno, trese se kao daic u leru, kao narkoman hoda po prelazu.

ODGOVORITE