Пет лица ухапшено у Београду

Полиција у Београду ухапсила је пет особа осумњичених за злоупотребу положаја приликом регистрације возила, чиме су оштетили буџет Србије за више од четири милиона динара /32. 000 евра/.

Србија 12.04.2017 | 10:41
Пет лица ухапшено у Београду
Осумњичени су кривична дјела извршили тако што су у поступку регистрације возила сачињавали фалсификоване уплатнице које су са осталом документацијом предавали на шалтерима МУП-а, саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.

На основу фалсификованих уплатница, осумњиченима су издаване регистрационе наљепнице, које су они предавали власницима возила којима су регистровали возила.

Један од осумњичених чији су иницијали Љ.С. осумњичен је да је као одговорно лице једне агенције за регистрацију возила 2014. и 2015. године извршио кривично дјело злоупотреба положаја одговорног лица.

Осумњиченог М.К. полиција терети да је кривично дјело извршио као одговорно лице техничког прегледа, док су троје преосталих осумњичени да су као радници техничког прегледа извршили кривично дјело помагање злоупотребе положаја одговорног лица и на тај начин оштетили буџет Србије.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени Другом основном јавном тужилаштву у Београду.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар