Pet lica uhapšeno u Beogradu

Policija u Beogradu uhapsila je pet osoba osumnjičenih za zloupotrebu položaja prilikom registracije vozila, čime su oštetili budžet Srbije za više od četiri miliona dinara /32. 000 evra/.

Srbija 12.04.2017 | 10:41
Pet lica uhapšeno u Beogradu
Osumnjičeni su krivična djela izvršili tako što su u postupku registracije vozila sačinjavali falsifikovane uplatnice koje su sa ostalom dokumentacijom predavali na šalterima MUP-a, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Na osnovu falsifikovanih uplatnica, osumnjičenima su izdavane registracione naljepnice, koje su oni predavali vlasnicima vozila kojima su registrovali vozila.

Jedan od osumnjičenih čiji su inicijali LJ.S. osumnjičen je da je kao odgovorno lice jedne agencije za registraciju vozila 2014. i 2015. godine izvršio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Osumnjičenog M.K. policija tereti da je krivično djelo izvršio kao odgovorno lice tehničkog pregleda, dok su troje preostalih osumnjičeni da su kao radnici tehničkog pregleda izvršili krivično djelo pomaganje zloupotrebe položaja odgovornog lica i na taj način oštetili budžet Srbije.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar