Русија подржава лошег човјека

Амерички предсједник Доналд Трамп истакао је да предсједник Русије Владимир Путин подржава „веома лошег човека“у Сирији и да вјерује да би такав савез било лош за Русију и цио свијет.

Свијет 12.04.2017 | 10:33
Русија подржава лошег човјека
Предсједник САД окривио је за тренутну ситуацију у Сирији подршку Москве предсједнику те земље Башару ел Асаду и назвао сиријског лидера „животињом“ у ексклузивном интервјуу за „Фокс бизнис“.

- Да Русија није упала тамо и подржала ову животињу (Асада), сада тамо не бисмо имали проблем - рекао је Трамп.

(Предсједник Русије Владимир) Путин подржава човјека (сиријског председника Башара ел Асада) који је заиста лош човјек. Мислим да је то веома лоше за Русију. Мислим да је то веома лоше за човјечанство. То је јако лоше за наш свијет - изјавио је Трамп за "Фокс бизнис".

- Нец́емо кренути на Сирију - рекао је Трамп у интервјуу, али није прецизирао своје ријечи.

Он је истовремено рекао да су напади на сиријску војну базу били неопходни и додао да је то требало да уради још претходна администрација Барака Обаме.

Коментаришуц́и недавне америчке напада на сиријски аеродром, Трамп је нагласио да није могао другачије да поступи.

- Али када видите да људи користе грозно, грозно хемијско оружје… И када видите ту дивну дјецу која су мртва у рукама својих очева, или видите дјецу која се боре за живот… Када сам то видио, одмах сам позвао генерала Матиса - рекао је Трамп.

Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков истакао да „декламовање мантре“ о потреби одласка Асада са власти не доводи ближе политичком решењу сиријског сукоба. Да би се нашло мирно решење покренут је женевски процес, а затим и процес у Астани, који га подупире и представља саставни део Женеве. Песков је истакао да потрага за рјешењем треба да се води управо у оквиру ових процеса који немају алтернативу.

Русија изводи нападе на терористе у Сирији на захтјев власти ове земље. Коалиција на челу са САД изводи акције у Ираку и Сирији, при чему у Сирији она не координира своје активности са сиријском владом.

(Блиц)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мали

12.04.2017 09:03

Ма какав Трамп, какви бакраци. У САД влада крупни капитал, они све кроје. Све остало су лутке или у слуцају Трампа маске. Прво црнац, тобозе демократија бас процвјетала у САД, па ако неко направи револуцију против све присутнијег фасизма у САД, оптузе га за расизам и хитлеризам. Сада тобозе неко ко има везе са Србима и Русима, али опет иста политика самоо се паковање промијенило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Управо Тако

12.04.2017 10:12

Америцки председник је обицна маскота,око вазнијих ствари ниста се не пита,ствар фолклора.

Name

Индијанац

12.04.2017 09:33

Индијанци и бизони нису зауставиле силедјије,тако да они јос од тада неказњено тероризирају свијет,доста их је висеје .Русија има лијек за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са

12.04.2017 10:11

Сада Србима не ваља Трамп. Брзо сте поцели да га пљујете хехе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

гле

12.04.2017 12:10

Увек сам одобравао да је трамп србин

Name

£

12.04.2017 10:29

Хемијско орузје јест грозно, требају користити крстареце ракете и метке са осиромасеним уранијумом. Није исто кад ти метак откине пола главе и кад те хемикалије поцну нагризати па на крају ниста не остане.

ОДГОВОРИТЕ