Rusija podržava lošeg čovjeka

Američki predsjednik Donald Tramp istakao je da predsjednik Rusije Vladimir Putin podržava „veoma lošeg čoveka“u Siriji i da vjeruje da bi takav savez bilo loš za Rusiju i cio svijet.

Svijet 12.04.2017 | 10:33
Rusija podržava lošeg čovjeka
Predsjednik SAD okrivio je za trenutnu situaciju u Siriji podršku Moskve predsjedniku te zemlje Bašaru el Asadu i nazvao sirijskog lidera „životinjom“ u ekskluzivnom intervjuu za „Foks biznis“.

- Da Rusija nije upala tamo i podržala ovu životinju (Asada), sada tamo ne bismo imali problem - rekao je Tramp.

(Predsjednik Rusije Vladimir) Putin podržava čovjeka (sirijskog predsednika Bašara el Asada) koji je zaista loš čovjek. Mislim da je to veoma loše za Rusiju. Mislim da je to veoma loše za čovječanstvo. To je jako loše za naš svijet - izjavio je Tramp za "Foks biznis".

- Nećemo krenuti na Siriju - rekao je Tramp u intervjuu, ali nije precizirao svoje riječi.

On je istovremeno rekao da su napadi na sirijsku vojnu bazu bili neophodni i dodao da je to trebalo da uradi još prethodna administracija Baraka Obame.

Komentarišući nedavne američke napada na sirijski aerodrom, Tramp je naglasio da nije mogao drugačije da postupi.

- Ali kada vidite da ljudi koriste grozno, grozno hemijsko oružje… I kada vidite tu divnu djecu koja su mrtva u rukama svojih očeva, ili vidite djecu koja se bore za život… Kada sam to vidio, odmah sam pozvao generala Matisa - rekao je Tramp.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao da „deklamovanje mantre“ o potrebi odlaska Asada sa vlasti ne dovodi bliže političkom rešenju sirijskog sukoba. Da bi se našlo mirno rešenje pokrenut je ženevski proces, a zatim i proces u Astani, koji ga podupire i predstavlja sastavni deo Ženeve. Peskov je istakao da potraga za rješenjem treba da se vodi upravo u okviru ovih procesa koji nemaju alternativu.

Rusija izvodi napade na teroriste u Siriji na zahtjev vlasti ove zemlje. Koalicija na čelu sa SAD izvodi akcije u Iraku i Siriji, pri čemu u Siriji ona ne koordinira svoje aktivnosti sa sirijskom vladom.

(Blic)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Mali

12.04.2017 09:03

Ma kakav Tramp, kakvi bakraci. U SAD vlada krupni kapital, oni sve kroje. Sve ostalo su lutke ili u slucaju Trampa maske. Prvo crnac, toboze demokratija bas procvjetala u SAD, pa ako neko napravi revoluciju protiv sve prisutnijeg fasizma u SAD, optuze ga za rasizam i hitlerizam. Sada toboze neko ko ima veze sa Srbima i Rusima, ali opet ista politika samoo se pakovanje promijenilo.

ODGOVORITE
Name

Upravo Tako

12.04.2017 10:12

Americki predsednik je obicna maskota,oko vaznijih stvari nista se ne pita,stvar folklora.

Name

Indijanac

12.04.2017 09:33

Indijanci i bizoni nisu zaustavile siledjije,tako da oni jos od tada nekaznjeno teroriziraju svijet,dosta ih je viseje .Rusija ima lijek za njih.

ODGOVORITE
Name

Sa

12.04.2017 10:11

Sada Srbima ne valja Tramp. Brzo ste poceli da ga pljujete hehe...

ODGOVORITE
Name

gle

12.04.2017 12:10

Uvek sam odobravao da je tramp srbin

Name

£

12.04.2017 10:29

Hemijsko oruzje jest grozno, trebaju koristiti krstarece rakete i metke sa osiromasenim uranijumom. Nije isto kad ti metak otkine pola glave i kad te hemikalije pocnu nagrizati pa na kraju nista ne ostane.

ODGOVORITE