Ухапшен због крађе сефа и з банке

Невзудин Хрустић ухапшен по потјерници ПУ Источно Сарајево због сумње да је учествовао у провали у Павловић интернационал банку у Хан Пијеску из које је прије двије године украден сеф са око 180. 000 КМ

Босна и Херцеговина 12.04.2017 | 09:31
Ухапшен због крађе сефа и з банке
Невзудин Хрустић (45) из Какња ухапшен је у Какњу на основу потјернице Полицијске управе Источно Сарајево због сумње да је учествовао у провали у Павловић интернационал банку у Хан Пијеску из које је украден сеф са око 180.000 КМ. Предат је Основом суду у Власеници који му је одредио једномјесечни притвор.

Пословница је обијена усред ноћи 14. маја 2015. Лопови су демонтирали аларм и пресјекли телефонске каблове, потом развалили улазна врата и ушли у банку. Сеф, висок метар и по и тежак 300 килограма, био је фиксиран за под па су га извалили из лежишта, изгурали из банке, а онда га са висине бацили у оближњи поток, одакле су га натоварили у непознато возило. На надзорним камерама се види да су пљачку извршила три маскирана лопова, а цијели посао је трајао невјероватна 22 минута. И поред велике буке, коју су лопови стварали, и чињенице да је банка 100 метара удаљена од Полицијске станице у Хан Пијеску, те ноћи нико није реаговао. Пљачка је откривена тек сутрадан кад су радници Павловић банке дошли на посао.

Хрустић је, осим за пљачку у Хан Пијеску, осумњичен и за идентичну провалу у Павловић интернационал банку у Дринићу код Петровца, кад су лопови успјели да исјеку сеф и из њега однесу 160.000 КМ.

Хрустић се доводи у везу и са серијом пљачки у Србији. У октобру 2008. хапшен је као члан провалничке групе Вјекослава Јасике званог Мали Кека из Београда. Група је "пала" након пљачке поште у Ћенти код Зрењанина, а чинили су је још и Никола Минић из Београда и држављанин БиХ Слободан Васић.

(Новости)

Коментари / 0

Оставите коментар