Uhapšen zbog krađe sefa i z banke

Nevzudin Hrustić uhapšen po potjernici PU Istočno Sarajevo zbog sumnje da je učestvovao u provali u Pavlović internacional banku u Han Pijesku iz koje je prije dvije godine ukraden sef sa oko 180. 000 KM

Bosna i Hercegovina 12.04.2017 | 09:31
Uhapšen zbog krađe sefa i z banke
Nevzudin Hrustić (45) iz Kaknja uhapšen je u Kaknju na osnovu potjernice Policijske uprave Istočno Sarajevo zbog sumnje da je učestvovao u provali u Pavlović internacional banku u Han Pijesku iz koje je ukraden sef sa oko 180.000 KM. Predat je Osnovom sudu u Vlasenici koji mu je odredio jednomjesečni pritvor.

Poslovnica je obijena usred noći 14. maja 2015. Lopovi su demontirali alarm i presjekli telefonske kablove, potom razvalili ulazna vrata i ušli u banku. Sef, visok metar i po i težak 300 kilograma, bio je fiksiran za pod pa su ga izvalili iz ležišta, izgurali iz banke, a onda ga sa visine bacili u obližnji potok, odakle su ga natovarili u nepoznato vozilo. Na nadzornim kamerama se vidi da su pljačku izvršila tri maskirana lopova, a cijeli posao je trajao nevjerovatna 22 minuta. I pored velike buke, koju su lopovi stvarali, i činjenice da je banka 100 metara udaljena od Policijske stanice u Han Pijesku, te noći niko nije reagovao. Pljačka je otkrivena tek sutradan kad su radnici Pavlović banke došli na posao.

Hrustić je, osim za pljačku u Han Pijesku, osumnjičen i za identičnu provalu u Pavlović internacional banku u Driniću kod Petrovca, kad su lopovi uspjeli da isjeku sef i iz njega odnesu 160.000 KM.

Hrustić se dovodi u vezu i sa serijom pljački u Srbiji. U oktobru 2008. hapšen je kao član provalničke grupe Vjekoslava Jasike zvanog Mali Keka iz Beograda. Grupa je "pala" nakon pljačke pošte u Ćenti kod Zrenjanina, a činili su je još i Nikola Minić iz Beograda i državljanin BiH Slobodan Vasić.

(Novosti)

Komentari / 0

Ostavite komentar