Пронађено писмо код аутобуса

Пронађено је писмо у ком се преузима одговорност за напад на аутобус фудбалера Борусије! У овом тренутку провјеравамо његову аутентичност због покушаја убиства - поручила је јавни тужилац Сандра Луцке

Свијет 12.04.2017 | 09:08
Пронађено писмо код аутобуса
У близини мјеста гдје се десио бомбашки напад на аутобус фудбалера Борусије Дортмунд пред дуел Лиге шампиона са Монаком пронађено је писмо, за које се спекулише да би могло да буде од особа које су одговорне за напад.

-Пронашли смо писмо. Не могу вам дати детаље, али у овом тренутку провјеравамо његову аутентичност због покушаја убиства. У писмо неко преузима одговорност за напад – поручила је медијима јавни тужилац Сандра Луцке.

Она је поручила да власти раде све да се обезбиједе сигурносни услови за одигравање утакмице у сриједу, с почетком у 18.45.

Директор полиције у Дортмунду Грегор Ланге рекао је да су прве назнаке да је мета напада била екипа Дортмунда, али да у истрази не искључују и неку другу могућност.

Њемачка полиција саопштила је да и даље не знају ко стоји иза, како они називају, озбиљног напада експлозивом на тимски аутобус “милионера”.

– Сада, није јасно шта је позадина овог дела – рекао је Ланге на конференцији за штампу, додавши да ризик од терористичког напада није ништа ново данас.

Он додаје да су се за то припремали дуго времена, не желевши да сугерише да је у питању терористички напад, јер како наводи, истрага је у току и желе да буду веома опрезни, преноси Ројтерс.

Повријеђени играч, Шпанац Марк Бартрау, је оперисан. У нападу је повријеђен и један полицајац, који је на мотору пратио аутобус играча Борусије.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар