Pronađeno pismo kod autobusa

Pronađeno je pismo u kom se preuzima odgovornost za napad na autobus fudbalera Borusije! U ovom trenutku provjeravamo njegovu autentičnost zbog pokušaja ubistva - poručila je javni tužilac Sandra Lucke

Svijet 12.04.2017 | 09:08
Pronađeno pismo kod autobusa
U blizini mjesta gdje se desio bombaški napad na autobus fudbalera Borusije Dortmund pred duel Lige šampiona sa Monakom pronađeno je pismo, za koje se spekuliše da bi moglo da bude od osoba koje su odgovorne za napad.

-Pronašli smo pismo. Ne mogu vam dati detalje, ali u ovom trenutku provjeravamo njegovu autentičnost zbog pokušaja ubistva. U pismo neko preuzima odgovornost za napad – poručila je medijima javni tužilac Sandra Lucke.

Ona je poručila da vlasti rade sve da se obezbijede sigurnosni uslovi za odigravanje utakmice u srijedu, s početkom u 18.45.

Direktor policije u Dortmundu Gregor Lange rekao je da su prve naznake da je meta napada bila ekipa Dortmunda, ali da u istrazi ne isključuju i neku drugu mogućnost.

Njemačka policija saopštila je da i dalje ne znaju ko stoji iza, kako oni nazivaju, ozbiljnog napada eksplozivom na timski autobus “milionera”.

– Sada, nije jasno šta je pozadina ovog dela – rekao je Lange na konferenciji za štampu, dodavši da rizik od terorističkog napada nije ništa novo danas.

On dodaje da su se za to pripremali dugo vremena, ne želevši da sugeriše da je u pitanju teroristički napad, jer kako navodi, istraga je u toku i žele da budu veoma oprezni, prenosi Rojters.

Povrijeđeni igrač, Španac Mark Bartrau, je operisan. U napadu je povrijeđen i jedan policajac, koji je na motoru pratio autobus igrača Borusije.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar