САД су прекршиле међународно право

САД су прекршиле међународно право када су покренуле ваздушне ударе на сиријску ваздухопловну базу, не изнијевши доказе да је влада у Дамаску користила хемијско оружје, изјавио је руски предсједник Владимир Путин.

Свијет 12.04.2017 | 08:53
САД су прекршиле међународно право
-Како су реаговали НАТО савезници? Сви су климали главама као лутке, не анализирајући догађаје. Где су докази да су сиријске снаге користиле хемијско оружје? Нема их. Да ли је било кршења међународног права? Јесте, било је. То је чињеница - рекао је Путин у интервјуу за тв станицу "Мир".

 
Путин је истакао да је без одобрења Савјета безбједности УН изведен удар на једну суверену земљу.

-Упркос томе што је у питању јасно кршење међународног права, сви су се с тим сложили, прихватили то и почели да климају главом у знак одобравања - казао је Путин, према изводима интервјуа који су објављени на сајту те станице.

Руски лидер истакао је да се без одобрења Савјета безбједности УН напада једна суверена земља, али да се без обзира на ово јасно кршење међународног права "сви слажу, прихватају, почињу да климају главама и подржавају". Према његовим речима, тако да било и 2003. године, када је искоришц́ен потпуно измишљени повод за инвазију на Ирак.

САД и њихови савезници оптужили су сиријске снаге да су одговорне за хемијски напад у којем је страдало 80 цивила у провинцији Идлиб.

Због тога су америчке снаге лансирале 59 крстарец́их ракета на сиријску авио-базу у Хомсу, одакле се претпоставља да су полијетели авиони који су бомбардовали Идлиб.

Интервју ће у цјелини бити емитован вечерас, наводи Тасс.

(Блиц)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Бла-бла

12.04.2017 07:51

Ајд Путин не лапрдај.Доказе је цијели свијет видјео само ти не.Мислио си да ти мозес да радис ста хоцес а и уздигао си се много.Овим томахавцима Америка је доказала да те не шљиви ни 2%.а ти си доказао да они твоји "силоси" ниста не вриједе,ок вриједе али сви томахавци продјосе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мф

12.04.2017 08:29

Путин не лупета Америка је највеци свјетски Злоцинац на земаљској кугли,унистице на крају све.

Name

Матриx

12.04.2017 08:33

Гдје си ти завршио војне школе па се тако разумијеш у ракетно ратовање...све стручњак до стручњака, е до мога.

Name

Ре Бла бла

12.04.2017 09:01

Написи рецепт за мјесавину коју ти користис да и нама зивот продје у оној "Како је лијепо бити глуп".

Name

МУНГОС

12.04.2017 09:02

БЛА БЛА (ОДГОВАРАТИ ПСЕУДОНИМ) ЛУПАШ К'О ПИ.ДА ПО САМАРУ.

Name

лојо лојави

12.04.2017 09:30

Па ти и ниси низасто друго него да блебецес јаднице.Русија је сила над силама у њој јадо сунце излази и залази.А кад се она прехлади цијели свијет касље.

Name

Гандалф

12.04.2017 09:33

А које то доказе? Оне слике гдје голим рукама дирају људе "погођене" сарином, усред базе "Бијелих шљемова", ону мртву дјецу гдје ниједне мајке нема, само брадати лажни муслимани? Погледај мало по интернету, немој га користити само за коментаре. И требао би начити бар мало енглески, корисно је врло ;)

Name

Ре гандалф

12.04.2017 10:14

Зар има таквих монструма да на онакве сцене дјеце гледа јел неко има браду? Лијеци се болеснице..

Name

ре бла-бла и осталима

12.04.2017 10:19

У цему је проблем? Јели то треба писмена потврда оних који су бацили са текстом: ОК ми смо бацили па ви сад како хоцете!! А исто тако у Србији и Републици Српској влада фама НАТО бомби са уранијом. Гдје су ту докази? Па људи све иједан производ целика и зељеза у било цему у себи има радиоактивних материјала. Јесу ли то бомбе хумане ако немају уранија? И на крају. Технологија је тако далеко отисла да се све зна и ко какву столицу има да простис а да се незна ко је бацио отров. Ма дајте.