SAD su prekršile međunarodno pravo

SAD su prekršile međunarodno pravo kada su pokrenule vazdušne udare na sirijsku vazduhoplovnu bazu, ne iznijevši dokaze da je vlada u Damasku koristila hemijsko oružje, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Svijet 12.04.2017 | 08:53
SAD su prekršile međunarodno pravo
-Kako su reagovali NATO saveznici? Svi su klimali glavama kao lutke, ne analizirajući događaje. Gde su dokazi da su sirijske snage koristile hemijsko oružje? Nema ih. Da li je bilo kršenja međunarodnog prava? Jeste, bilo je. To je činjenica - rekao je Putin u intervjuu za tv stanicu "Mir".

 
Putin je istakao da je bez odobrenja Savjeta bezbjednosti UN izveden udar na jednu suverenu zemlju.

-Uprkos tome što je u pitanju jasno kršenje međunarodnog prava, svi su se s tim složili, prihvatili to i počeli da klimaju glavom u znak odobravanja - kazao je Putin, prema izvodima intervjua koji su objavljeni na sajtu te stanice.

Ruski lider istakao je da se bez odobrenja Savjeta bezbjednosti UN napada jedna suverena zemlja, ali da se bez obzira na ovo jasno kršenje međunarodnog prava "svi slažu, prihvataju, počinju da klimaju glavama i podržavaju". Prema njegovim rečima, tako da bilo i 2003. godine, kada je iskorišćen potpuno izmišljeni povod za invaziju na Irak.

SAD i njihovi saveznici optužili su sirijske snage da su odgovorne za hemijski napad u kojem je stradalo 80 civila u provinciji Idlib.

Zbog toga su američke snage lansirale 59 krstarećih raketa na sirijsku avio-bazu u Homsu, odakle se pretpostavlja da su polijeteli avioni koji su bombardovali Idlib.

Intervju će u cjelini biti emitovan večeras, navodi Tass.

(Blic)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Bla-bla

12.04.2017 07:51

Ajd Putin ne laprdaj.Dokaze je cijeli svijet vidjeo samo ti ne.Mislio si da ti mozes da radis sta hoces a i uzdigao si se mnogo.Ovim tomahavcima Amerika je dokazala da te ne šljivi ni 2%.a ti si dokazao da oni tvoji "silosi" nista ne vrijede,ok vrijede ali svi tomahavci prodjose.

ODGOVORITE
Name

Mf

12.04.2017 08:29

Putin ne lupeta Amerika je najveci svjetski Zlocinac na zemaljskoj kugli,unistice na kraju sve.

Name

Matrix

12.04.2017 08:33

Gdje si ti završio vojne škole pa se tako razumiješ u raketno ratovanje...sve stručnjak do stručnjaka, e do moga.

Name

Re Bla bla

12.04.2017 09:01

Napisi recept za mjesavinu koju ti koristis da i nama zivot prodje u onoj "Kako je lijepo biti glup".

Name

MUNGOS

12.04.2017 09:02

BLA BLA (ODGOVARATI PSEUDONIM) LUPAŠ K'O PI.DA PO SAMARU.

Name

lojo lojavi

12.04.2017 09:30

Pa ti i nisi nizasto drugo nego da blebeces jadnice.Rusija je sila nad silama u njoj jado sunce izlazi i zalazi.A kad se ona prehladi cijeli svijet kaslje.

Name

Gandalf

12.04.2017 09:33

A koje to dokaze? One slike gdje golim rukama diraju ljude "pogođene" sarinom, usred baze "Bijelih šljemova", onu mrtvu djecu gdje nijedne majke nema, samo bradati lažni muslimani? Pogledaj malo po internetu, nemoj ga koristiti samo za komentare. I trebao bi načiti bar malo engleski, korisno je vrlo ;)

Name

Re gandalf

12.04.2017 10:14

Zar ima takvih monstruma da na onakve scene djece gleda jel neko ima bradu? Lijeci se bolesnice..

Name

re bla-bla i ostalima

12.04.2017 10:19

U cemu je problem? Jeli to treba pismena potvrda onih koji su bacili sa tekstom: OK mi smo bacili pa vi sad kako hocete!! A isto tako u Srbiji i Republici Srpskoj vlada fama NATO bombi sa uranijom. Gdje su tu dokazi? Pa ljudi sve ijedan proizvod celika i zeljeza u bilo cemu u sebi ima radioaktivnih materijala. Jesu li to bombe humane ako nemaju uranija? I na kraju. Tehnologija je tako daleko otisla da se sve zna i ko kakvu stolicu ima da prostis a da se nezna ko je bacio otrov. Ma dajte.