ЛШ: Јувентус декласирао Барселону - 3:0!

Фудбалери Јувентуса направили су велики корак ка полуфиналу Лиге шампиона, пошто су победили Барселону у првом мечу са великих 3:0.  Барсина ''сахрана'' - 2. део: Дибала обуо Месијеве копачке и повео моћни Јуве ка Триплети! Драгуљ обасјао Торино, Алегри докторирао на Барселони.

Фудбал 11.04.2017 | 23:20
ЛШ: Јувентус декласирао Барселону - 3:0!
Јувентус је потпуно надиграо Каталонце који нису личили на себе и једном ногом се већ налазе међу четири најбоље екипе на ’Старом континенту’.

Двоструки стрелац био је суперталентовани Пауло Дибала, док је судбину гостију запечатио Ђорђо Кјелини.

Реванш је на програму за осам дана на стадиону ’Камп Ноу’.

’Стара дама’ је од самог старта кренула офанзивно и то јој се исплатило већ у седмом минуту – Квадрадо је прихватио дугу лопту на десној страни и ушао у казнени простор, нико га није нападао, он је додао до усамљеног Аргентинца који из окрета погађа доњи леви угао.

Домаћин је на најбољи начин отворио меч, а у 21. минуту Буфон је спасао Јувентус сјајном интервенцијом после нестварног додавања Месија. Само неколико тренутака касније на семафору је писало 2:0.

Манџукић је повукао напад по левом боку, паметно вратио повратну на ивицу казненог простора где је Дибала потпуно невероватно остао усамљен и поново погодио доњи леви угао.

Ушло се у нешто мирнији ритам сусрета, тим резултатом отишло се на одмор, а други део игре почео је приликама на обе стране. Промашивали су Меси и Игуаин, да би Кјелини у 55. минуту постигао можда и одлучујући погодак у двомечу. Најбоље се снашао на центаршут Пјанића из корнера и главом затресао мрежу Тер Стегена.

До краја утакмице велику прилику пропустио је Суарес за какву-такву наду Барселоне, док је Јувентус рутински сачувао вођство и миран иде на реванш у престоницу Каталоније.

Барселона је опет клинички мртва, Јувентус је једном ногом у полуфиналу после демолирања Каталонаца у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона у Торину - 3:0!

Фантастичан резултат је остварио италијански првак против шпанског, огромну предност је стекао пред реванш и да не беше оног епског Барсиног преокрета у реваншу против Пари Сен Жермен, већ бисмо могли да констатујемо да је Јуве у полуфиналу. Али Барселона је оним подвигом против Светаца заслужила макар да јој не држимо опело док се не одигра реванш на Камп Ноу.

Барса јесте тада направила чудо какво није виђено у историји Лиге шампиона, али ваљда је свима јасно да је много тежа мисија надокнадити три комада против Јувентуса него четири против Пари Сен Жермена. Буфон, Бонући, Кјелини и остали нису преплашени Трап, погубљениМаркињос, извикани Курзава…

Барса у реваншу мора да надокнади три гола дефицита прпотив најбоље одбране Европе која је до сада у девет мечева Лиге шампиона примила само два гола. Јувентус не пати од комплекса, нема страх од успеха, прављен је да освоји Лигу шампиона и неће му бити непријатно на Камп Ноу.

За разлику од дебакла у Паризу, Барса вечерас чак и није била толико лоша, али је одбрана била очајна, док нападачи нису имали среће или нису могли да изађу на крај са Јувентусовим гранитом којим је маестрално командовао Супермен Буфон. Имала је Барса прилика и чак и заслужила гол у гостима који би јој био велики капитал док буде сањала још један преокрет.

Међутим, срећа и промашаји су тек пропратни садржај битке коју је вечерас добио МаксАлегри. Генијални Тосканац је и раније умео да мучи Барсу, али вечерас ју је потпуно раскринкао и очитао лекцију Енрикеу.

Био је то најофанзивнији могући Јувентус у 4-2-3-1 формацији који је имао задатак да ураганским нападима потпуно избије дах из плућа гостима. Алегри је погодио у центар. Аргентински Драгуљ Пауло Дибала је за само 20 минута оправдао надимак и прогнозе зашто многи - међу којима и Барса - у њему виде наследника Леа Месија. Вечерас су чаробне копачке биле на ногама Дибале, а Меси је био посматрач фудбалског рецитала младог земљака.

Такву технику шута поседује мали број играча. Дибала је генијалац за којег не постоји лоша позиција. Потребно му је минимално времена и простора да зада фаталан ударац што је показао већ у седмом минуту. Мајсторија из окрета за 1:0 поред скамењених гостију. Потом је Буфон извукао део магије и спречио Инијесту за 1:1. Каталонци нису извукли поуку из седмог минута и кажењени су опет у 22. Овога пута је пукло по десној страни гостију. Попут Квадрада код првог гола, сада је прошао Манџукић и послужио Дибалу, а Драгуљпоказује снајперске способности и са веће удаљености. Опет је то била “хирургија” младог аса….

Јуве је увео утакмицу у свој ритам и имао баш оно што је желео, а гости су ушли у нервозу.Енрике је признао пораз своје поставке и на полувремену увео Гомеша уместо катастрофалног Матјеа. Имао је Меси добру шансу на почетку другог полувремена, али опет ништа...

Уместо 2:1, убрзо је на семафору писало 3:0! Алегри је искористио још једну Барсину слабу тачку. Прекиде. Маестрално је припремио овај сегмент игре, Кјелини је на корнеру остао у скоку са Маскераном, а ни челични загрљај Аргентинца није спречио Јувентусовог дива да закуца лопту главом у мрежу 

Тада је све било готово. У наставку су гости тражили пенал, домаћин је тражио да му се призна гол који је можда неоправдано поништен. Јувентус је "јувентусовски" одбранио 3:0 и послао Барсу кроз катакомбе пакла из којих ће овога пута тешко наћи излаз... Торино сања Триплету! Снови нису луди, већ реални. 

ЈУВЕНТУС - БАРСЕЛОНА 3:0 (2:0)
/Дибала 7, 22, Кјелини 55/

Стадион: Јувентус Арена. Гледалаца: 40.000. Главни судија: Шимон Марчињак (Пољска).
Жути картони: Алвес, Манџукић, Кедира, Лемина (Јувентус), Суарез, Инијеста, Умтити (Барселона).

Јувентус (4-2-3-1): Буфон - Дани Алвес, Бонучи, Кјелини, Алекс Сандро - Пјанић (од 89. Барзаљи), Кедира - Квадрадо (од 73. Лемина), Дибала (од 81. Ринкон), Манџукић - Игуаин.

Барселона (4-3-3): Тер Штеген - Роберто, Пике, Умтити, Матје (од 46. Гомеш) - Ракитић, Маскерано, Инијеста - Меси, Суарез, Нејмар.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар