LŠ: Juventus deklasirao Barselonu - 3:0!

Fudbaleri Juventusa napravili su veliki korak ka polufinalu Lige šampiona, pošto su pobedili Barselonu u prvom meču sa velikih 3:0.  Barsina ''sahrana'' - 2. deo: Dibala obuo Mesijeve kopačke i poveo moćni Juve ka Tripleti! Dragulj obasjao Torino, Alegri doktorirao na Barseloni.

Fudbal 11.04.2017 | 23:20
LŠ: Juventus deklasirao Barselonu - 3:0!
Juventus je potpuno nadigrao Katalonce koji nisu ličili na sebe i jednom nogom se već nalaze među četiri najbolje ekipe na ’Starom kontinentu’.

Dvostruki strelac bio je supertalentovani Paulo Dibala, dok je sudbinu gostiju zapečatio Đorđo Kjelini.

Revanš je na programu za osam dana na stadionu ’Kamp Nou’.

’Stara dama’ je od samog starta krenula ofanzivno i to joj se isplatilo već u sedmom minutu – Kvadrado je prihvatio dugu loptu na desnoj strani i ušao u kazneni prostor, niko ga nije napadao, on je dodao do usamljenog Argentinca koji iz okreta pogađa donji levi ugao.

Domaćin je na najbolji način otvorio meč, a u 21. minutu Bufon je spasao Juventus sjajnom intervencijom posle nestvarnog dodavanja Mesija. Samo nekoliko trenutaka kasnije na semaforu je pisalo 2:0.

Mandžukić je povukao napad po levom boku, pametno vratio povratnu na ivicu kaznenog prostora gde je Dibala potpuno neverovatno ostao usamljen i ponovo pogodio donji levi ugao.

Ušlo se u nešto mirniji ritam susreta, tim rezultatom otišlo se na odmor, a drugi deo igre počeo je prilikama na obe strane. Promašivali su Mesi i Iguain, da bi Kjelini u 55. minutu postigao možda i odlučujući pogodak u dvomeču. Najbolje se snašao na centaršut Pjanića iz kornera i glavom zatresao mrežu Ter Stegena.

Do kraja utakmice veliku priliku propustio je Suares za kakvu-takvu nadu Barselone, dok je Juventus rutinski sačuvao vođstvo i miran ide na revanš u prestonicu Katalonije.

Barselona je opet klinički mrtva, Juventus je jednom nogom u polufinalu posle demoliranja Katalonaca u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona u Torinu - 3:0!

Fantastičan rezultat je ostvario italijanski prvak protiv španskog, ogromnu prednost je stekao pred revanš i da ne beše onog epskog Barsinog preokreta u revanšu protiv Pari Sen Žermen, već bismo mogli da konstatujemo da je Juve u polufinalu. Ali Barselona je onim podvigom protiv Svetaca zaslužila makar da joj ne držimo opelo dok se ne odigra revanš na Kamp Nou.

Barsa jeste tada napravila čudo kakvo nije viđeno u istoriji Lige šampiona, ali valjda je svima jasno da je mnogo teža misija nadoknaditi tri komada protiv Juventusa nego četiri protiv Pari Sen Žermena. Bufon, Bonući, Kjelini i ostali nisu preplašeni Trap, pogubljeniMarkinjos, izvikani Kurzava…

Barsa u revanšu mora da nadoknadi tri gola deficita prpotiv najbolje odbrane Evrope koja je do sada u devet mečeva Lige šampiona primila samo dva gola. Juventus ne pati od kompleksa, nema strah od uspeha, pravljen je da osvoji Ligu šampiona i neće mu biti neprijatno na Kamp Nou.

Za razliku od debakla u Parizu, Barsa večeras čak i nije bila toliko loša, ali je odbrana bila očajna, dok napadači nisu imali sreće ili nisu mogli da izađu na kraj sa Juventusovim granitom kojim je maestralno komandovao Supermen Bufon. Imala je Barsa prilika i čak i zaslužila gol u gostima koji bi joj bio veliki kapital dok bude sanjala još jedan preokret.

Međutim, sreća i promašaji su tek propratni sadržaj bitke koju je večeras dobio MaksAlegri. Genijalni Toskanac je i ranije umeo da muči Barsu, ali večeras ju je potpuno raskrinkao i očitao lekciju Enrikeu.

Bio je to najofanzivniji mogući Juventus u 4-2-3-1 formaciji koji je imao zadatak da uraganskim napadima potpuno izbije dah iz pluća gostima. Alegri je pogodio u centar. Argentinski Dragulj Paulo Dibala je za samo 20 minuta opravdao nadimak i prognoze zašto mnogi - među kojima i Barsa - u njemu vide naslednika Lea Mesija. Večeras su čarobne kopačke bile na nogama Dibale, a Mesi je bio posmatrač fudbalskog recitala mladog zemljaka.

Takvu tehniku šuta poseduje mali broj igrača. Dibala je genijalac za kojeg ne postoji loša pozicija. Potrebno mu je minimalno vremena i prostora da zada fatalan udarac što je pokazao već u sedmom minutu. Majstorija iz okreta za 1:0 pored skamenjenih gostiju. Potom je Bufon izvukao deo magije i sprečio Inijestu za 1:1. Katalonci nisu izvukli pouku iz sedmog minuta i kaženjeni su opet u 22. Ovoga puta je puklo po desnoj strani gostiju. Poput Kvadrada kod prvog gola, sada je prošao Mandžukić i poslužio Dibalu, a Draguljpokazuje snajperske sposobnosti i sa veće udaljenosti. Opet je to bila “hirurgija” mladog asa….

Juve je uveo utakmicu u svoj ritam i imao baš ono što je želeo, a gosti su ušli u nervozu.Enrike je priznao poraz svoje postavke i na poluvremenu uveo Gomeša umesto katastrofalnog Matjea. Imao je Mesi dobru šansu na početku drugog poluvremena, ali opet ništa...

Umesto 2:1, ubrzo je na semaforu pisalo 3:0! Alegri je iskoristio još jednu Barsinu slabu tačku. Prekide. Maestralno je pripremio ovaj segment igre, Kjelini je na korneru ostao u skoku sa Maskeranom, a ni čelični zagrljaj Argentinca nije sprečio Juventusovog diva da zakuca loptu glavom u mrežu 

Tada je sve bilo gotovo. U nastavku su gosti tražili penal, domaćin je tražio da mu se prizna gol koji je možda neopravdano poništen. Juventus je "juventusovski" odbranio 3:0 i poslao Barsu kroz katakombe pakla iz kojih će ovoga puta teško naći izlaz... Torino sanja Tripletu! Snovi nisu ludi, već realni. 

JUVENTUS - BARSELONA 3:0 (2:0)
/Dibala 7, 22, Kjelini 55/

Stadion: Juventus Arena. Gledalaca: 40.000. Glavni sudija: Šimon Marčinjak (Poljska).
Žuti kartoni: Alves, Mandžukić, Kedira, Lemina (Juventus), Suarez, Inijesta, Umtiti (Barselona).

Juventus (4-2-3-1): Bufon - Dani Alves, Bonuči, Kjelini, Aleks Sandro - Pjanić (od 89. Barzalji), Kedira - Kvadrado (od 73. Lemina), Dibala (od 81. Rinkon), Mandžukić - Iguain.

Barselona (4-3-3): Ter Štegen - Roberto, Pike, Umtiti, Matje (od 46. Gomeš) - Rakitić, Maskerano, Inijesta - Mesi, Suarez, Nejmar.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar