Нападнут аутобус Борусије Дортмунд!

Шок у Дортмунду! Неколико сати пре почетка четвртфиналног окршаја Лиге шампиона између Борусије и Монака догодила се велика несрећа.

Фудбал 11.04.2017 | 20:26
Нападнут аутобус Борусије Дортмунд!


Страшан инцидент се догодио пред четвртфинале Лиге шампиона, када је дошло до три експлозије тик покрај клупског аутобуса Борусије Дортмунд, чији су се играчи кретали ка свом стадиону на меч са Монаком. Он је одложен за један дан, и биће одигран у среду.

Тимски аутобус Милионера захватила је експлозија на неких десетак километара од стадиона Вестфален ка којем се упутио како би превезао фудбалере немачког тима на утакмицу. Експлозија се догодила на улици којом је пролазио аутобус Дортмунда, а полиција покушава да утврди да ли се ради о терористичком нападу, јавља Билд.

Клуб је потврдио овај инцидент на Твитеру, а према информацијама из Немачке дефанзивац Марк Бартра је повређен у експлозији и смештен је у болницу. Иако су поједини немачки медији пренели да се Шпанац налази у критичном стању, према последњим информацијама, шпански фудбалер је збринут у болници због посекотина од стакла.

Како је пренео Билд, експлозија се догодила у близини аутобуса, који је са фудбалерима из хотела кренуо на стадион, а фудбалер Борусије Марк Бартра је одведен у болницу пошто је повређен.

Аутобус је оштећен на два места.

Борусија Дортмунд је потврдила да је дошло до експлозије, да је Бартра у болници, а да су играчи на сигурном.

После експлозије која је погодила аутобус са фудбалерима Борусије Дортмунд у којој је повређен Марк Бартра, донета је одлука да се четвртфинални дуел Лиге шампиона између немачког тима и Монака откаже.

На састанку којем су присуствовали представници два клуба и локалне полиције, у 20.30 часова је коначно одлучено да се утакмица не игра вечерас већ да се одложи за сутра. Нови термин утакмице је заказан за сутра 18.45 часова, саопштио је клуб са Вестфалена.

Портпарол полиције северне Рајне-Вестфалије Гунар Вортман потврдио је за агенцију Асошиејтед прес да су се догодиле "три експлозије" у близини клупског аутобуса, док је клуб саопштио да су том приликом поломљена два стакла на аутобусу у коме су били играчи. Билд је навео да се експлозив налазио у жбуњу са десне стране аутобуса, на десетак километара од стадиона и да полиција испитује да ли се ради о планираном нападу.

Клуб из Дортмунда је одмах по инциденту саопштио путем спикера да нема опасности за публику која се налази на стадиону, а гледаоце је замолио да или остану мало дуже на трибинама, или да их у миру, без панике напусте.

Очевици, који су дали изјаве за "Билд", наводе да је експлозија била веома снажна. "Мислио сам да је рат почео", рекао је један, док је други био убеђен "да ће му врата излетети из штока".

Како јавља "Велт", на месту на коме су се догодиле експлозије полиција је око 21 сат почела да користи и специјалне дронове, како би из висине брже прегледала околину и не би ли утврдила има ли других сумњивих ствари који би могли да скривају експлозивне направе.



Извор: моззартспорт/мондо.рс/блиц.рс

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Геније с Босфора

11.04.2017 18:31

Па реки је Ердоган да неко неце мирно ходати улицама на Западу.И ето га.

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

11.04.2017 18:43

Ваљда имају сви људи право да зиве на миру.У Сирији цак ни у сколама и болницама,својим куцама немају ту могуцност.Зато сто их бомбардују најтезим авионским бомбама.Или це сви зивјети мирно или нико.

Name

МИЛО ТИЛО

12.04.2017 02:03

5 година исил бомбардује коље убија силује и нико од овим да казе да мора народ зивјети смиром у сирији сви су оцекивали исил дрзаву и калифат е па п господо дзихадисти провидни сте.

Name

Ре ПОПАРА

12.04.2017 04:54

А јест ти констатација и закључак. Гарантујем да имàш дјецу чим тако болесно пишеш. Шта је нечије дијете криво што исил хоће да влада свијетом. Добију по ушима губе позиције и територију и онда оду у Европу па убијају нечију дјецу. И ти то оправдаваш.

Name

гремлин

11.04.2017 19:36

Зна ли ико у ком смјеру иде ова "цивилизација " ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

12.04.2017 04:42

Питај Бају,Мозда он зна ста је цивилизација.

Name

робија

12.04.2017 05:03

Сигурно кораца опстој лудници,занимљиво како ови напади увјек на обицне градјане!?

Name

царлито

11.04.2017 22:10

Нек сад види Европа са ким смо ми ратовали, а кога су они подрзавали, маму им фасистицку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

12.04.2017 01:44

Оцекујем интервју са гос галијасевицем гдје це он објаснити да је ова бомба направљена у БиХ а особа поцинилац бивси мудјахедин из Армије БиХ.

ОДГОВОРИТЕ