Napadnut autobus Borusije Dortmund!

Šok u Dortmundu! Nekoliko sati pre početka četvrtfinalnog okršaja Lige šampiona između Borusije i Monaka dogodila se velika nesreća.

Fudbal 11.04.2017 | 20:26
Napadnut autobus Borusije Dortmund!


Strašan incident se dogodio pred četvrtfinale Lige šampiona, kada je došlo do tri eksplozije tik pokraj klupskog autobusa Borusije Dortmund, čiji su se igrači kretali ka svom stadionu na meč sa Monakom. On je odložen za jedan dan, i biće odigran u sredu.

Timski autobus Milionera zahvatila je eksplozija na nekih desetak kilometara od stadiona Vestfalen ka kojem se uputio kako bi prevezao fudbalere nemačkog tima na utakmicu. Eksplozija se dogodila na ulici kojom je prolazio autobus Dortmunda, a policija pokušava da utvrdi da li se radi o terorističkom napadu, javlja Bild.

Klub je potvrdio ovaj incident na Tviteru, a prema informacijama iz Nemačke defanzivac Mark Bartra je povređen u eksploziji i smešten je u bolnicu. Iako su pojedini nemački mediji preneli da se Španac nalazi u kritičnom stanju, prema poslednjim informacijama, španski fudbaler je zbrinut u bolnici zbog posekotina od stakla.

Kako je preneo Bild, eksplozija se dogodila u blizini autobusa, koji je sa fudbalerima iz hotela krenuo na stadion, a fudbaler Borusije Mark Bartra je odveden u bolnicu pošto je povređen.

Autobus je oštećen na dva mesta.

Borusija Dortmund je potvrdila da je došlo do eksplozije, da je Bartra u bolnici, a da su igrači na sigurnom.

Posle eksplozije koja je pogodila autobus sa fudbalerima Borusije Dortmund u kojoj je povređen Mark Bartra, doneta je odluka da se četvrtfinalni duel Lige šampiona između nemačkog tima i Monaka otkaže.

Na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici dva kluba i lokalne policije, u 20.30 časova je konačno odlučeno da se utakmica ne igra večeras već da se odloži za sutra. Novi termin utakmice je zakazan za sutra 18.45 časova, saopštio je klub sa Vestfalena.

Portparol policije severne Rajne-Vestfalije Gunar Vortman potvrdio je za agenciju Asošiejted pres da su se dogodile "tri eksplozije" u blizini klupskog autobusa, dok je klub saopštio da su tom prilikom polomljena dva stakla na autobusu u kome su bili igrači. Bild je naveo da se eksploziv nalazio u žbunju sa desne strane autobusa, na desetak kilometara od stadiona i da policija ispituje da li se radi o planiranom napadu.

Klub iz Dortmunda je odmah po incidentu saopštio putem spikera da nema opasnosti za publiku koja se nalazi na stadionu, a gledaoce je zamolio da ili ostanu malo duže na tribinama, ili da ih u miru, bez panike napuste.

Očevici, koji su dali izjave za "Bild", navode da je eksplozija bila veoma snažna. "Mislio sam da je rat počeo", rekao je jedan, dok je drugi bio ubeđen "da će mu vrata izleteti iz štoka".

Kako javlja "Velt", na mestu na kome su se dogodile eksplozije policija je oko 21 sat počela da koristi i specijalne dronove, kako bi iz visine brže pregledala okolinu i ne bi li utvrdila ima li drugih sumnjivih stvari koji bi mogli da skrivaju eksplozivne naprave.



Izvor: mozzartsport/mondo.rs/blic.rs

FOTO: Action Images

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Genije s Bosfora

11.04.2017 18:31

Pa reki je Erdogan da neko nece mirno hodati ulicama na Zapadu.I eto ga.

ODGOVORITE
Name

popara

11.04.2017 18:43

Valjda imaju svi ljudi pravo da zive na miru.U Siriji cak ni u skolama i bolnicama,svojim kucama nemaju tu mogucnost.Zato sto ih bombarduju najtezim avionskim bombama.Ili ce svi zivjeti mirno ili niko.

Name

MILO TILO

12.04.2017 02:03

5 godina isil bombarduje kolje ubija siluje i niko od ovim da kaze da mora narod zivjeti smirom u siriji svi su ocekivali isil drzavu i kalifat e pa p gospodo dzihadisti providni ste.

Name

Re POPARA

12.04.2017 04:54

A jest ti konstatacija i zaključak. Garantujem da imàš djecu čim tako bolesno pišeš. Šta je nečije dijete krivo što isil hoće da vlada svijetom. Dobiju po ušima gube pozicije i teritoriju i onda odu u Evropu pa ubijaju nečiju djecu. I ti to opravdavaš.

Name

gremlin

11.04.2017 19:36

Zna li iko u kom smjeru ide ova "civilizacija " ?

ODGOVORITE
Name

Re.

12.04.2017 04:42

Pitaj Baju,Mozda on zna sta je civilizacija.

Name

robija

12.04.2017 05:03

Sigurno koraca opstoj ludnici,zanimljivo kako ovi napadi uvjek na obicne gradjane!?

Name

carlito

11.04.2017 22:10

Nek sad vidi Evropa sa kim smo mi ratovali, a koga su oni podrzavali, mamu im fasisticku.

ODGOVORITE
Name

...

12.04.2017 01:44

Ocekujem intervju sa gos galijasevicem gdje ce on objasniti da je ova bomba napravljena u BiH a osoba pocinilac bivsi mudjahedin iz Armije BiH.

ODGOVORITE