Гдје ће Обамејан? Сити “није нешто”, Бајерн никако, Реал и Барса можда…

У Дортмунду стрепе шта ће бити са најбољим играчем Борусије?!

Фудбал 18.04.2017 | 22:00
Гдје ће Обамејан? Сити “није нешто”, Бајерн никако, Реал и Барса можда…
Судбина Борусије из Дортмунда је да ставра играче, али да не може да их задржи. Многи фудбалери уживају у Дортмунду док побеђују и граде име, а онда када постану врхунска класа, схвате да живе у земљи Бајерна и да за нешто више морају да оду из Дортмунда и окрену леђа Жутом зиду.

Иако су многи клели у верност Борусији, на крају су инсистирали на трансферима и вежали из Дортмунда. Тако је било са Сахином,Кагавом, Гецеом, Левандовским, Хумелсом, Мхитарјаном,Гундоганом… Очекује се да њиховим стопама крене ПјерЕмерик Омбајен. Борусија је прошлог лета једва успела да га здржи, Манчестер Сити је био упоран, али су челници Милионера ставили рампу.

Међутим, Обајеман је већ у неколико наврата током сезоне потенцирао причу о одласку, долио је уље на ватру са промовисањем свог спонзора Најкија само се чека да нека искра запали ватру на релацији играч - клуб.

У Дортмунду се и даље надају да ће нападач из Габона остати у њиховом тиму и после следећег лета. Али тако су причали и у случајевима горе поменутих…

“Мислим да ће остати, али ако Реал Мадрид или Барселона дођу с понудом, можда ће он размислити о одласку. Остали клубови који се интересују за њега нису баш нека алтернатива. Поготово Баyерн јер никада не бисмо продали њима”, рекао је Борусијин директор Ханс-Јоаким Вацке.

Тешко да ће стићи понуда из Барселоне, али Реал не треба искључити из приче јер се очекује довођење неког звучног имена на Сантјаго Бернабеу наредног лета. Флорентино Перезјош размишља на кога да потроши велики новац. Опције су Азар, Дибала, Де Хеа, али иОбамејан. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар