Најтраженији лијеви бек на свијету: Два Манчестера и Челси желе француско чудо!

По асистенцијама је први у Европи, надмашио је и асове попут Марсела и Алабе, а замена из Бразила је већ стигла!

Фудбал 16.04.2017 | 20:30
Најтраженији лијеви бек на свијету: Два Манчестера и Челси желе француско чудо!
Монакови клинци су залудели фудбалску Европу ове сезоне. Мбапе, Бернардо Силва, Лемар,Бакајоко и остали младићи из Кнежевине су аутори једне од најлепших прича у европском фудбалу ове сезоне. Наредног лета следи отимачина великих и богатих за Монакове драгуље, а један од оних који ће бити дебело уновчени је и Бенжамнин Менди.

Леви бек Монака је експлодирао ове сезоне. Незамењив је уз леву аут линију и један од кључних играча Монака у сјајној сезони у Лиги 1 и Лиги шампиона. Менди је за само неколико месеци постао хит француског фудбала, дебитовао је и у репрезентацији Галских петлова, а наредног лета ће бити играч око којег ће копља ломити највећи европски клубови.

Ударна вест острвског Скај спортса данас гласи да Мендија у својим редовима желе: Манчестер Јунајтед, Манчестер Сити и Челси!

Није први пут да острвски медији пишу о Мендију као појачању неког од тамошњих великана, али када добро обавештени Скај Спортс овако гласно изађе са тврдњама, онда то добија посебну димензију. Јер овај медијски гигант има најтачније изворе на Острву када је фудбалска пијаца у питању и ретко када греши…

Пеп Гвардиола ће сигурно довести неколицину појачања наредног лета, а позиција левог бека је једна од спорних. Гвардиола има Коларова и Клишија на том месту, али не верује много ни у једног од њих. Коларов је чак више времена играо као штопер него као леви бек. Бек офанзивних карактеристика као што је Менди би се идеално уклопио у Пепов систем.

Муку са левим беком мучи и Жозе Мурињо у градском ривалу Јунајтеду. Скупо плаћениЛук Шо је прокоцкао све шансе код Муриња и Португалац једва чека да га се реши наредног лета. Највише времена уз леву аут линију је ове сезоне провео Дејли Блинд, али Холанђанин није класичан леви бек, танак је у дефанзиви и поготово уме да буде рупа када Мурињо игра омиљену формацију са четворицом у последњој линији. Лево може да игра и Матео Дармијан, али ни њега Мурињо претерано не цени и жели да га прода. МаркосРохо је дошао у Јунајтед као леви бек али је временом потпуно прекомандован на штоперску позицију. Колико је ова позиција проблематична за Црвене ђаволе, говори и то што је Мурињо поред четворице побројаних користио и Ешлија Јанга као левог бека. Ни он није решење, а највероватније ће напустити клуб на крају сезоне… Зато је Менди решење великих мука за Муриња.

Што се Челсијевог интересовања тиче, Конте на тој позицији има сјајног Маркоса Алонса. Шпанац је одушевио у дебитантској сезони, али је проблем што је незамењив. Конте нема алтернативу за Алонса, а Плавце наредне сезоне очекује Лига шампиона и много тежи испити него ове…

Левог бека тражи и Јирген Клоп у Ливерпулу. Силом прилика је ове сезоне прекомандоваоМилнера уз леву аут линију, али то је решење само док се првенство не заврши. А онда ћеКлоп у куповину… Могуће је да ће мета бити и Менди. Такође, не треба искључити ни Арсенал. Мада, тамо све зависи од Венгерове судбине…

Бенжамин Менди је за само неколико месеци израстао у најтраженијег левог бека на свету. Ове сезоне је већ забележио осам асистенција у лиги и Лиги шампиона по чему је рекордер међу левим бековима у Европи. Надмашио је и асове попут Марсела или Алабе. 

Монако је прошлог лета платио Марсељу 13.000.000 евра за Мендија. Сада сигурно вреди дупло више. Могу да инкасирају и 30.000.000 евра на његовом обештећењу што је прилика која се не пропушта. Свесни су тога у Кнежевини, па су још прошле зиме из Фламенга довели левог бека Жоржа. Бразилац је плаћен 8.500.000 евра и спрема се да наследи Мендија.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар