Видић: Нема везе што Златан није брз!

"Стварно ме импресионирао, нарочито на менталном плану, јер је и даље жељан игре и голова", рекао је Видић.

Фудбал 13.04.2017 | 15:30
Видић: Нема везе што Златан није брз!
Бивши капитен Манчестер јунајтеда Немања Видић рекао је да менаџер Жозе Мурињо "зна шта ради", и да му треба времена да изгради победнички тим.

"Нисмо, наравно, у ситуацији у којој бисмо волели да будемо, али се боримо за Лигу шампиона. Пре почетка сваке сезоне се мисли да би Јунајтед требало да се бори за титулу, али то није лако. Мурињо је дошао и довео четворицу играча, али да бисте изградили победнички тим, потребно вам је време. Није довољно шест месеци, али ја верујем да тим напредује", рекао је Видић за сајт клуба.

Видић је истакао Мурињово искуство у вођењу великих клубова и освајању трофеја у различитим земљама.

"То значи да има искуства и верујем да зна шта ради. Једва чекам следећу сезону. Мада, већ смо освојили Лига куп и ако се пласирамо у Лигу шампиона, можемо бити задовољни и овом", рекао је Видић.

Једна од највећих звезди ове сезоне у Премијер лиги је нападач Златан Ибрахимовић, који је за "ђаволе" дао 28 голова у свим такмичењима. Швеђанин још није изнео планове за следећу сезону, али Видића није изненадио његов успех у Енглеској.

"Увек сам знао да је он врхунски играч. Играо сам неколико пута против њега, он је наступао у различитим клубовима, освајао је много трофеја и постизао је голове свуда, тако да нисам изненађен што је толико ефикасан. Енглески фудбал је другачији, али он се брзо прилагодио и, опште узев, целе сезоне је био константан. Стварно ме импресионирао, нарочито на менталном плану, јер је и даље жељан игре и голова", рекао је Видић.

Обојица играча имају по 35 година, тако да Видић зна како се Ибрахимовић осећа.

"Није лако са 35. Знам, јер и ја имам 35, а ја сам помало уморан од фудбала, али он делује као да ужива у игри и да се осећа добро на терену. То је добро за клуб и надам се да ће остати здрав и наставити да игра као што је играо током већег дела сезоне. Ценим његово присуство. Зна с лоптом, зна како се гради гол, и, наравно, кад год је у шеснаестерцу, представља опасност за одбрану", рекао је Видић.

Он је одбацио тврдње да центарфор Јунајтеда није довољно брз.

"Искрено говорећи, никада се он није ослањао на брзину као играч, а то је добар знак да може и следеће сезоне да игра добро", рекао је Видић.

Јунајтед се тренутно са градским ривалом Ситијем бори за четврто место. За грађанима заостаје четири бода, али има и уткамицу мање. Следеће недеље игра прву утакмицу четвртфинала Лиге Европа.

Извор: мондо.рс/Бета

Коментари / 0

Оставите коментар