Vidić: Nema veze što Zlatan nije brz!

"Stvarno me impresionirao, naročito na mentalnom planu, jer je i dalje željan igre i golova", rekao je Vidić.

Fudbal 13.04.2017 | 15:30
Vidić: Nema veze što Zlatan nije brz!
Bivši kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić rekao je da menadžer Žoze Murinjo "zna šta radi", i da mu treba vremena da izgradi pobednički tim.

"Nismo, naravno, u situaciji u kojoj bismo voleli da budemo, ali se borimo za Ligu šampiona. Pre početka svake sezone se misli da bi Junajted trebalo da se bori za titulu, ali to nije lako. Murinjo je došao i doveo četvoricu igrača, ali da biste izgradili pobednički tim, potrebno vam je vreme. Nije dovoljno šest meseci, ali ja verujem da tim napreduje", rekao je Vidić za sajt kluba.

Vidić je istakao Murinjovo iskustvo u vođenju velikih klubova i osvajanju trofeja u različitim zemljama.

"To znači da ima iskustva i verujem da zna šta radi. Jedva čekam sledeću sezonu. Mada, već smo osvojili Liga kup i ako se plasiramo u Ligu šampiona, možemo biti zadovoljni i ovom", rekao je Vidić.

Jedna od najvećih zvezdi ove sezone u Premijer ligi je napadač Zlatan Ibrahimović, koji je za "đavole" dao 28 golova u svim takmičenjima. Šveđanin još nije izneo planove za sledeću sezonu, ali Vidića nije iznenadio njegov uspeh u Engleskoj.

"Uvek sam znao da je on vrhunski igrač. Igrao sam nekoliko puta protiv njega, on je nastupao u različitim klubovima, osvajao je mnogo trofeja i postizao je golove svuda, tako da nisam iznenađen što je toliko efikasan. Engleski fudbal je drugačiji, ali on se brzo prilagodio i, opšte uzev, cele sezone je bio konstantan. Stvarno me impresionirao, naročito na mentalnom planu, jer je i dalje željan igre i golova", rekao je Vidić.

Obojica igrača imaju po 35 godina, tako da Vidić zna kako se Ibrahimović oseća.

"Nije lako sa 35. Znam, jer i ja imam 35, a ja sam pomalo umoran od fudbala, ali on deluje kao da uživa u igri i da se oseća dobro na terenu. To je dobro za klub i nadam se da će ostati zdrav i nastaviti da igra kao što je igrao tokom većeg dela sezone. Cenim njegovo prisustvo. Zna s loptom, zna kako se gradi gol, i, naravno, kad god je u šesnaestercu, predstavlja opasnost za odbranu", rekao je Vidić.

On je odbacio tvrdnje da centarfor Junajteda nije dovoljno brz.

"Iskreno govoreći, nikada se on nije oslanjao na brzinu kao igrač, a to je dobar znak da može i sledeće sezone da igra dobro", rekao je Vidić.

Junajted se trenutno sa gradskim rivalom Sitijem bori za četvrto mesto. Za građanima zaostaje četiri boda, ali ima i utkamicu manje. Sledeće nedelje igra prvu utakmicu četvrtfinala Lige Evropa.

Izvor: mondo.rs/Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar