Колики је минус у Требињу?

Скупштина града Требиња донијела је одлуку о дугорочном кредитном задужењу у износу од 6. 340. 000 марака ради финансирања пренесених обавеза и уговорених капиталних инвестиција, наводе представници власти, док у опозицији тврде да се ради о лажном приказивању финансијског стања града Требиња.

Република Српска 11.04.2017 | 19:25
Колики је минус у Требињу?
Градоначелник Требиња Лука Петровић тврди да је претходна власт оставила дуговања која се односе на непокривени дефицит и пренесене обавезе, а да ће кредитом у Комерцијалној банци од преко 6.300.000 марака уствари само покрити тај дуг и кренути са нуле.

„Све када са сабере дуг је 6 милиона и 340 хиљада. Са овим кредитним задужењем отварамо нову страницу, коју пише ова гарнитура градске власти, а њихову страницу и њихов рад смо затворили са дубиозом од 6 милиона и 340 хиљада“, тврди Петровић.

На другој страни, у опозицији тврде да је извјештај исфризиран, да је независна ревизорска кућа на дан када је дошло до преузимања власти установила дефицит мањи од 700 хиљада марака, а да је кредит од 6 милиона и 300 хиљада и задуживање грађана једина политика коју знају у СНСД-у, а потраживања износе 8,5 милиона марака.

„Замислите послали су у материјалима обавезе, а нису потраживања. Потраживања града Требиња у износу од 8,5 милиона марака су довољан разлог да се не подижу кредити, него да се нађе начин да се наплате та потраживања. То је један разлог, а други разлог је што је господин градоначелник приликом примопредаје дужности ангажовао ревизорску кућу `Дилојт` која је утврдила чињенично стање на дан преузимање дужности 8.11.2016 и то да је дефицит био 680 хиљада марака“, каже Зоран Анђушић, одборник ПДП-а.

У требињском СДС-а кажу да нова власт и депоновани новац на Бобар банци од 5,2 милиона покушава да уврсти у дефицит и кредитом га пребаци на све грађане.

„То је криминал са којим град Требиње и претходна администрација нису имали никакве везе, него има политички врх Републике Српске“, истакао је Видомир Бегенишић, одборник СДС-а.

Градоначелник Требиња Лука Петровић најавио је да је ово тек први кредит, односно де се већ сада планира ново задужење које ће наводно ићи у инвестиције.

(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

007

11.04.2017 19:15

Значи нема минуса,него сте у плусу.

ОДГОВОРИТЕ