Koliki je minus u Trebinju?

Skupština grada Trebinja donijela je odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju u iznosu od 6. 340. 000 maraka radi finansiranja prenesenih obaveza i ugovorenih kapitalnih investicija, navode predstavnici vlasti, dok u opoziciji tvrde da se radi o lažnom prikazivanju finansijskog stanja grada Trebinja.

Republika Srpska 11.04.2017 | 19:25
Koliki je minus u Trebinju?
Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović tvrdi da je prethodna vlast ostavila dugovanja koja se odnose na nepokriveni deficit i prenesene obaveze, a da će kreditom u Komercijalnoj banci od preko 6.300.000 maraka ustvari samo pokriti taj dug i krenuti sa nule.

„Sve kada sa sabere dug je 6 miliona i 340 hiljada. Sa ovim kreditnim zaduženjem otvaramo novu stranicu, koju piše ova garnitura gradske vlasti, a njihovu stranicu i njihov rad smo zatvorili sa dubiozom od 6 miliona i 340 hiljada“, tvrdi Petrović.

Na drugoj strani, u opoziciji tvrde da je izvještaj isfriziran, da je nezavisna revizorska kuća na dan kada je došlo do preuzimanja vlasti ustanovila deficit manji od 700 hiljada maraka, a da je kredit od 6 miliona i 300 hiljada i zaduživanje građana jedina politika koju znaju u SNSD-u, a potraživanja iznose 8,5 miliona maraka.

„Zamislite poslali su u materijalima obaveze, a nisu potraživanja. Potraživanja grada Trebinja u iznosu od 8,5 miliona maraka su dovoljan razlog da se ne podižu krediti, nego da se nađe način da se naplate ta potraživanja. To je jedan razlog, a drugi razlog je što je gospodin gradonačelnik prilikom primopredaje dužnosti angažovao revizorsku kuću `Dilojt` koja je utvrdila činjenično stanje na dan preuzimanje dužnosti 8.11.2016 i to da je deficit bio 680 hiljada maraka“, kaže Zoran Anđušić, odbornik PDP-a.

U trebinjskom SDS-a kažu da nova vlast i deponovani novac na Bobar banci od 5,2 miliona pokušava da uvrsti u deficit i kreditom ga prebaci na sve građane.

„To je kriminal sa kojim grad Trebinje i prethodna administracija nisu imali nikakve veze, nego ima politički vrh Republike Srpske“, istakao je Vidomir Begenišić, odbornik SDS-a.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović najavio je da je ovo tek prvi kredit, odnosno de se već sada planira novo zaduženje koje će navodno ići u investicije.

(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

007

11.04.2017 19:15

Znači nema minusa,nego ste u plusu.

ODGOVORITE