Иванић: Сматрам се побједником

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић је на данашњој сједници предложио члановима Предсједништва да се обавежу да убудуће неће радити ванинституционално, али тај приједлог није добио већину, тако да о њему није разговарано.

Босна и Херцеговина 11.04.2017 | 17:50
Иванић: Сматрам се побједником
"Мени то не смета, то само значи да ванинституционално дјеловање, ако већ нико није хтио да се опредијели, могу користити и други. Добро је да то знамо", рекао је Иванић новинарима на Палама.

Он је констатовао да су у овом конкретном случају одлуке донесене тако да Република Српска и српски народ нису ни најмање оштећени.

"Напротив, себе сматрам и неком врстом политичког побједника у овој игри и зато нисам на томе ни превише инсистирао, а мислим да ћемо наредних недјеља имати прилику да видимо јако много проблема у односима Бошњака и Хрвата", навео је Иванић.

Коментаришући позив предсједника Републике Српске Милорада Додика СДС-у да заједно са СНСД-ом гласају за смјену Савјета министара БиХ, због тврдњи представника СДС-а да је недавна телефонска сједница Савјета министара БиХ била нелегална, Иванић је оцијенио да се ситуација у вези са акцизама и цијелим програмом реформи превише користи за политичка препуцавања.

"Нисам ни предлагао да се Савјет министара мијења, то они треба да виде. Било би паметно да једни и други сједну и нађу рјешење", сматра Иванић.

У Сарајеву је данас одржана редовна сједница Предсједништва БиХ, након неколико мјесеци кризе у раду ове институције изазване ваниинституционалним дјеловањем бошњачког члана Предсједништва Бакира Изетбеговића, који је, без сагласности друга два члана, Међународном суду правде у Хагу упутио захтјев за ревизију пресуде против Србије.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Xxл

11.04.2017 16:13

Знаци Иваницу ти признајес да је то била игра И да си ти као побиједио, ви се играте са градјанима ове земље, срам те било

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нормалан

11.04.2017 16:32

Цега си побједник, када су градјани губитници

Name

Таг

11.04.2017 17:02

Политицари су побједници сваке године свих задњих 25 година. Овај народ је губитник откад му упалисе свјетло у стали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

11.04.2017 19:39

Побједик у мртвој трци. Свака три паметна цовјека би рјесили све те проблеме договором,била која три са улице али ви политицари то не зелите јер вам је то хљеб,опструкција,мрзња,стварање проблема финансира васе партије и нови избор послусника и криминалаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

12.04.2017 02:00

Побједник у цему Ста си то добио Опет преко ледја биједе Побједник цес бити кад казес отворио сам нова радна мјеста Тада цес бити Побједник То вази И за ову другу двоицу