Ivanić: Smatram se pobjednikom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je na današnjoj sjednici predložio članovima Predsjedništva da se obavežu da ubuduće neće raditi vaninstitucionalno, ali taj prijedlog nije dobio većinu, tako da o njemu nije razgovarano.

Bosna i Hercegovina 11.04.2017 | 17:50
Ivanić: Smatram se pobjednikom
"Meni to ne smeta, to samo znači da vaninstitucionalno djelovanje, ako već niko nije htio da se opredijeli, mogu koristiti i drugi. Dobro je da to znamo", rekao je Ivanić novinarima na Palama.

On je konstatovao da su u ovom konkretnom slučaju odluke donesene tako da Republika Srpska i srpski narod nisu ni najmanje oštećeni.

"Naprotiv, sebe smatram i nekom vrstom političkog pobjednika u ovoj igri i zato nisam na tome ni previše insistirao, a mislim da ćemo narednih nedjelja imati priliku da vidimo jako mnogo problema u odnosima Bošnjaka i Hrvata", naveo je Ivanić.

Komentarišući poziv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika SDS-u da zajedno sa SNSD-om glasaju za smjenu Savjeta ministara BiH, zbog tvrdnji predstavnika SDS-a da je nedavna telefonska sjednica Savjeta ministara BiH bila nelegalna, Ivanić je ocijenio da se situacija u vezi sa akcizama i cijelim programom reformi previše koristi za politička prepucavanja.

"Nisam ni predlagao da se Savjet ministara mijenja, to oni treba da vide. Bilo bi pametno da jedni i drugi sjednu i nađu rješenje", smatra Ivanić.

U Sarajevu je danas održana redovna sjednica Predsjedništva BiH, nakon nekoliko mjeseci krize u radu ove institucije izazvane vaniinstitucionalnim djelovanjem bošnjačkog člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića, koji je, bez saglasnosti druga dva člana, Međunarodnom sudu pravde u Hagu uputio zahtjev za reviziju presude protiv Srbije.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Xxl

11.04.2017 16:13

Znaci Ivanicu ti priznajes da je to bila igra I da si ti kao pobijedio, vi se igrate sa gradjanima ove zemlje, sram te bilo

ODGOVORITE
Name

Normalan

11.04.2017 16:32

Cega si pobjednik, kada su gradjani gubitnici

Name

Tag

11.04.2017 17:02

Politicari su pobjednici svake godine svih zadnjih 25 godina. Ovaj narod je gubitnik otkad mu upalise svjetlo u stali.

ODGOVORITE
Name

Kiki

11.04.2017 19:39

Pobjedik u mrtvoj trci. Svaka tri pametna covjeka bi rjesili sve te probleme dogovorom,bila koja tri sa ulice ali vi politicari to ne zelite jer vam je to hljeb,opstrukcija,mrznja,stvaranje problema finansira vase partije i novi izbor poslusnika i kriminalaca.

ODGOVORITE
Name

AR

12.04.2017 02:00

Pobjednik u cemu Sta si to dobio Opet preko ledja bijede Pobjednik ces biti kad kazes otvorio sam nova radna mjesta Tada ces biti Pobjednik To vazi I za ovu drugu dvoicu