Колико Рома цијени Де Росија?

Други по стажу ветеран у екипи "вучице", има на столу понуду новог уговора, којом није задовољан.

Фудбал 16.04.2017 | 18:30
Колико Рома цијени Де Росија?
Даниеле Де Роси (33) дошао је у Рому 2000. године, као 17-годишњак, из малог клуба са ширег подручја главног града Италије. За први тим дебитовао је у сезони 2001/02 и до данас наступио на 555 званичних утакмица!

По угледу на "принца Рима", Франческа Тотија (40), није се много освртао на понуде са стране, којих је у његовим најбољим данима итекако било, већ је остао веран Роми.

"Вучица" га је заузврат учинила најбоље плаћеним фудбалером у Италији, све до летошњег трансфера Гонзала Игуаина из Наполија у Јувентус.

Да ли ће Де Роси, попут Тотија, комплетну каријеру провести у једном клубу, зависи умногоме од исхода приче око новог уговора, која је у току...

Према наводима италијанског "Скај спорта", Рома нуди свом ветерану једногодишњи уговор уз смањену плату, а он пристаје на финансијски део аранжмана, али тражи сарадњу барем на две године.

У животу је врло ретко као у бајкама, у фудбалу поготово, што су на својој кожи осетиле многе легенде, попут Раула Гонзалеса у Реал Мадриду, али после свега би била штета да се Де Роси не договори са вољеним клубом.

Поготово што је оставши ту, жртвовао шансу да освоји много више трофеја од два национална Купа и једног Суперкупа, колико износи његов биланс за 16 година на "Олимпику".

За то време је Рома седам пута била вицешампион Италије и пет пута поражени финалиста Купа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар