Koliko Roma cijeni De Rosija?

Drugi po stažu veteran u ekipi "vučice", ima na stolu ponudu novog ugovora, kojom nije zadovoljan.

Fudbal 16.04.2017 | 18:30
Koliko Roma cijeni De Rosija?
Daniele De Rosi (33) došao je u Romu 2000. godine, kao 17-godišnjak, iz malog kluba sa šireg područja glavnog grada Italije. Za prvi tim debitovao je u sezoni 2001/02 i do danas nastupio na 555 zvaničnih utakmica!

Po ugledu na "princa Rima", Frančeska Totija (40), nije se mnogo osvrtao na ponude sa strane, kojih je u njegovim najboljim danima itekako bilo, već je ostao veran Romi.

"Vučica" ga je zauzvrat učinila najbolje plaćenim fudbalerom u Italiji, sve do letošnjeg transfera Gonzala Iguaina iz Napolija u Juventus.

Da li će De Rosi, poput Totija, kompletnu karijeru provesti u jednom klubu, zavisi umnogome od ishoda priče oko novog ugovora, koja je u toku...

Prema navodima italijanskog "Skaj sporta", Roma nudi svom veteranu jednogodišnji ugovor uz smanjenu platu, a on pristaje na finansijski deo aranžmana, ali traži saradnju barem na dve godine.

U životu je vrlo retko kao u bajkama, u fudbalu pogotovo, što su na svojoj koži osetile mnoge legende, poput Raula Gonzalesa u Real Madridu, ali posle svega bi bila šteta da se De Rosi ne dogovori sa voljenim klubom.

Pogotovo što je ostavši tu, žrtvovao šansu da osvoji mnogo više trofeja od dva nacionalna Kupa i jednog Superkupa, koliko iznosi njegov bilans za 16 godina na "Olimpiku".

Za to vreme je Roma sedam puta bila vicešampion Italije i pet puta poraženi finalista Kupa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar