Ускоро обнова куће Бранка Ћопића

Начелник општине Крупа на Уни Младен Кљајић очекује да ће ове године бити урађено 4,5 километара путева и да ће ускоро почети градња родне куће књижевника Бранка Ћопића у Хашанима.

Република Српска 11.04.2017 | 11:59
Ускоро обнова куће Бранка Ћопића
Кљајић је рекао Срни да је раније припремљена потребна документација у вези са пројектом изградње реплике Ћопићеве родне куће.

"Очекујемо да ће Влада Азербејџана потврдити пројекат и да ће радови почети ускоро. Са Завичајним друштвом 'Бранко Ћопић' радит ћемо на преправкама 'млина дједа Трише' адекватним материјалом, да би тај пројекат био завршен како је првобитно било планирано", рекао је Кљајић.

Он је навео да је ова општина за подршку пољопривредној производњи код ресорног министарства кандидовала пројекте за четири пута, укупне дужине 4,5 километара.

"Учешће општине и грађана износи 20 посто и надамо се да ће до краја године неки од понуђених пројеката бити реализовани", навео је Кљајић.

Према његовим ријечима, буџет ове општине је скромних 800.000 КМ, а дуговања из претходног периода за сада око 900.000 КМ.

Општина је, како каже Кљајић, у судским споровима са више подизвођача који су раније били ангажовани на пројектима у овој општини.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

румунија

11.04.2017 10:11

Заслузено,морало је И давно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

УКОСТ

11.04.2017 12:24

Е мој Бранко, ста си доцекао.Бивси нацелник (нас "министар"), отвара својој цурици кафану, па нема за твоју куцу. Овај нови нацелник надје паре код неких "турака". ЈАДНО

ОДГОВОРИТЕ