Uskoro obnova kuće Branka Ćopića

Načelnik opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić očekuje da će ove godine biti urađeno 4,5 kilometara puteva i da će uskoro početi gradnja rodne kuće književnika Branka Ćopića u Hašanima.

Republika Srpska 11.04.2017 | 11:59
Uskoro obnova kuće Branka Ćopića
Kljajić je rekao Srni da je ranije pripremljena potrebna dokumentacija u vezi sa projektom izgradnje replike Ćopićeve rodne kuće.

"Očekujemo da će Vlada Azerbejdžana potvrditi projekat i da će radovi početi uskoro. Sa Zavičajnim društvom 'Branko Ćopić' radit ćemo na prepravkama 'mlina djeda Triše' adekvatnim materijalom, da bi taj projekat bio završen kako je prvobitno bilo planirano", rekao je Kljajić.

On je naveo da je ova opština za podršku poljoprivrednoj proizvodnji kod resornog ministarstva kandidovala projekte za četiri puta, ukupne dužine 4,5 kilometara.

"Učešće opštine i građana iznosi 20 posto i nadamo se da će do kraja godine neki od ponuđenih projekata biti realizovani", naveo je Kljajić.

Prema njegovim riječima, budžet ove opštine je skromnih 800.000 KM, a dugovanja iz prethodnog perioda za sada oko 900.000 KM.

Opština je, kako kaže Kljajić, u sudskim sporovima sa više podizvođača koji su ranije bili angažovani na projektima u ovoj opštini.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

rumunija

11.04.2017 12:11

Zasluzeno,moralo je I davno!

ODGOVORITE
Name

UKOST

11.04.2017 14:24

E moj Branko, sta si docekao.Bivsi nacelnik (nas "ministar"), otvara svojoj curici kafanu, pa nema za tvoju kucu. Ovaj novi nacelnik nadje pare kod nekih "turaka". JADNO

ODGOVORITE