Ухапшен и начелник полиције у Шапцу

У Шапцу ухапшени осумњичени за више кривичних дјела, преносе београдски медији. Наводе да су ухапшени начелник и његови најближи сарадници.

Србија 11.04.2017 | 10:16
Ухапшен и начелник полиције у Шапцу
Полиција је ухапсила врх шабачке полиције због сумње да су у саизвршилаштву починили кривично дело злоупотреба службеног положаја, тако што су прикрили више кривичних дела које је починио полицијски службеник.

Министарство унутрашњих послова саопштило је да је Сектор унутрашње контроле, у сарадњи са Безбједносно информативном агенцијом, а по налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапсио четири руководиоца полицијске управе у шапцу –  С. С. (43), В. М. (51), Р. Ж. (52) и З. М. (43).

– Осумњичени се терете да су од децембра 2016. до фебруара 2017. године на подручју града Шапца, користећи службени положај, невршењем службене дужности, свјесно и вољно, прикрили да је у извршењу кривичног дјела тешка тјелесна повреда почињеног децембра прошле године учествовао и један полицијски службеник Полицијске управе у Шапцу. Постоје основи сумње да су осумњичени са умишљајем предузели више мера и радњи у циљу прикривања кривичне одговорности тог полицајца, након што је СУК поднео кривичну пријаву у којој се он пријављује као саизвршилац овог кривичног дјела – наводи се у саопштењу МУП-а.

Такође, сумња се да су ухапшени руководиоци Полицијске управе у Шапцу, предузели више мјера и радњи у циљу прикривања кривичне одговорности тог полицајца, а везано за кривично дело злостављања и мучења и противправног лишења слободе за које се сумња да га је починио новембра 2015. године на штету малољетника.

Осумњичени руководиоци су како се сумња, пошто су дошли до сазнања да СУК предузима мјере и радње на расвјетљавању кривичног дјела над малољетником, покушали да ометају поступак доказивања давањем инструкција како да се изврши подмићивање свједока, у намјери да се они суздрже од давања исказа, односно да свједоче у корист осумњиченог полицајца. Осумњичени С. С. се такође терети, да је као руководилац Полицијске управе у Шапцу, починио кривично дело трговина утицајем, тако што је од половине јануара ове године до марта, у више наврата, користећи свој службени положај и утицај, код више полицијских службеника посредовао да се не изврше службене радње које би се морале извршити – прецизира МУП.

Сумња се да полицијски службеници, који су затекли у извршењу саобраћајног прекршаја више особа, под утицајем осумњиченог С. С., нису сачинили одговарајуће записнике о извршеној контроли учесника у саобраћају на основу којих се Прекршајном суду подносе захтјеви за покретање прекршајног поступка.

Осумњичени С. С., В. М., Р .Ж. и З. М. уз кривичну пријаву приведени су Основном јавном тужилаштву у Новом Саду.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

11.04.2017 08:23

ПРЕЂИ МАЛО И С ОВЕ СТРАНЕ ДРИНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

11.04.2017 09:09

Имас право . У потпуности се слажем има за хапсити колико хоцес.

Name

самy

11.04.2017 08:37

Почео политички обрацун.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Код нас је сигуран

11.04.2017 09:38

Зато је код нас млади Вељко Ражњатовић сигуран.Он је у РС важнији од министра полиције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

11.04.2017 09:44

Волео сам у Шапцу крај Саве....

ОДГОВОРИТЕ