Uhapšen i načelnik policije u Šapcu

U Šapcu uhapšeni osumnjičeni za više krivičnih djela, prenose beogradski mediji. Navode da su uhapšeni načelnik i njegovi najbliži saradnici.

Srbija 11.04.2017 | 10:16
Uhapšen i načelnik policije u Šapcu
Policija je uhapsila vrh šabačke policije zbog sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, tako što su prikrili više krivičnih dela koje je počinio policijski službenik.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je Sektor unutrašnje kontrole, u saradnji sa Bezbjednosno informativnom agencijom, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsio četiri rukovodioca policijske uprave u šapcu –  S. S. (43), V. M. (51), R. Ž. (52) i Z. M. (43).

– Osumnjičeni se terete da su od decembra 2016. do februara 2017. godine na području grada Šapca, koristeći službeni položaj, nevršenjem službene dužnosti, svjesno i voljno, prikrili da je u izvršenju krivičnog djela teška tjelesna povreda počinjenog decembra prošle godine učestvovao i jedan policijski službenik Policijske uprave u Šapcu. Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni sa umišljajem preduzeli više mera i radnji u cilju prikrivanja krivične odgovornosti tog policajca, nakon što je SUK podneo krivičnu prijavu u kojoj se on prijavljuje kao saizvršilac ovog krivičnog djela – navodi se u saopštenju MUP-a.

Takođe, sumnja se da su uhapšeni rukovodioci Policijske uprave u Šapcu, preduzeli više mjera i radnji u cilju prikrivanja krivične odgovornosti tog policajca, a vezano za krivično delo zlostavljanja i mučenja i protivpravnog lišenja slobode za koje se sumnja da ga je počinio novembra 2015. godine na štetu maloljetnika.

Osumnjičeni rukovodioci su kako se sumnja, pošto su došli do saznanja da SUK preduzima mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela nad maloljetnikom, pokušali da ometaju postupak dokazivanja davanjem instrukcija kako da se izvrši podmićivanje svjedoka, u namjeri da se oni suzdrže od davanja iskaza, odnosno da svjedoče u korist osumnjičenog policajca. Osumnjičeni S. S. se takođe tereti, da je kao rukovodilac Policijske uprave u Šapcu, počinio krivično delo trgovina uticajem, tako što je od polovine januara ove godine do marta, u više navrata, koristeći svoj službeni položaj i uticaj, kod više policijskih službenika posredovao da se ne izvrše službene radnje koje bi se morale izvršiti – precizira MUP.

Sumnja se da policijski službenici, koji su zatekli u izvršenju saobraćajnog prekršaja više osoba, pod uticajem osumnjičenog S. S., nisu sačinili odgovarajuće zapisnike o izvršenoj kontroli učesnika u saobraćaju na osnovu kojih se Prekršajnom sudu podnose zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Osumnjičeni S. S., V. M., R .Ž. i Z. M. uz krivičnu prijavu privedeni su Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

11.04.2017 08:23

PREĐI MALO I S OVE STRANE DRINE.

ODGOVORITE
Name

Da da

11.04.2017 09:09

Imas pravo . U potpunosti se slažem ima za hapsiti koliko hoces.

Name

samy

11.04.2017 08:37

Počeo politički obracun.

ODGOVORITE
Name

Kod nas je siguran

11.04.2017 09:38

Zato je kod nas mladi Veljko Ražnjatović siguran.On je u RS važniji od ministra policije

ODGOVORITE
Name

Igor

11.04.2017 09:44

Voleo sam u Šapcu kraj Save....

ODGOVORITE