САД уништио Асадове летјелице

Амерички ракетни удар на ваздушну базу у Сирији прошле недјеље уништио је 20 одсто војних летјелица под контролом режима Башара ал Асада.

Свијет 11.04.2017 | 08:53
САД уништио Асадове летјелице
То је саопштио амерички министар одбране Џим Матис.

"Сиријска влада би јако погријешила да поново користи хемијско оружје," рекао је шеф Пентагона у данашњем саопштењу.

САД су рано ујутро 7. априла по наређењу предсједника Доналда Трампа извеле ваздушни напад на Сиријску ваздушну базу баражом крстарећих ракета као одговор на напад хемијским оружјем на цивиле у тој земљи за који окривљују режим Башара ал Асада, иако још увијек није спроведена званична истрага.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Стаце им истрага

11.04.2017 09:45

Њима није потребна истрага, они знају да Басар није употријебио хемијско орузје бас као сто су знали и за Садама. Њима треба повод. Сероње најобицније. Кад це одговарати за Хиросиму и Нагасаки, а Јапанци их подрзавају ово је све лудо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

11.04.2017 11:07

Јапан је америцка окупациона територија и нема ста да подрзава или не подрзава, американци се никад нису повукли отуд и Јапан никад није повратио самосталност и сувереност јос од другог свј.рата.

Name

Тузно и рузно

11.04.2017 17:36

Запад висе ни сам себи не вјерује.

Name

Само Јако

11.04.2017 10:29

Ма не заносите се безвезе америка је најаца војна сила у историји света,била јесте и остаце.Ја их лицно не волим али у зивоту постоји реалност која се мора постовати.Сами су најаци плус савезниц британци њемци французи турци грци спанци италијани мадјари бугари холандјани белгијанци хрвати словенци норвезани португалци канадјани јапанци и јос многи многи.Наса браца руси су сами схватите то.Цак и једна 50-милионска украјина је ускоро у натоу.Сто рекли стари људи залим слуцај,ал тако је.Ко год казе другације лазе себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

С400

11.04.2017 12:43

су мало заказале ..... дуже верглају у зимским условима, анласер их зеза хахаха...

ОДГОВОРИТЕ