SAD uništio Asadove letjelice

Američki raketni udar na vazdušnu bazu u Siriji prošle nedjelje uništio je 20 odsto vojnih letjelica pod kontrolom režima Bašara al Asada.

Svijet 11.04.2017 | 08:53
SAD uništio Asadove letjelice
To je saopštio američki ministar odbrane Džim Matis.

"Sirijska vlada bi jako pogriješila da ponovo koristi hemijsko oružje," rekao je šef Pentagona u današnjem saopštenju.

SAD su rano ujutro 7. aprila po naređenju predsjednika Donalda Trampa izvele vazdušni napad na Sirijsku vazdušnu bazu baražom krstarećih raketa kao odgovor na napad hemijskim oružjem na civile u toj zemlji za koji okrivljuju režim Bašara al Asada, iako još uvijek nije sprovedena zvanična istraga.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Stace im istraga

11.04.2017 07:45

Njima nije potrebna istraga, oni znaju da Basar nije upotrijebio hemijsko oruzje bas kao sto su znali i za Sadama. Njima treba povod. Seronje najobicnije. Kad ce odgovarati za Hirosimu i Nagasaki, a Japanci ih podrzavaju ovo je sve ludo.

ODGOVORITE
Name

dejanpd

11.04.2017 09:07

Japan je americka okupaciona teritorija i nema sta da podrzava ili ne podrzava, amerikanci se nikad nisu povukli otud i Japan nikad nije povratio samostalnost i suverenost jos od drugog svj.rata.

Name

Tuzno i ruzno

11.04.2017 15:36

Zapad vise ni sam sebi ne vjeruje.

Name

Samo Jako

11.04.2017 08:29

Ma ne zanosite se bezveze amerika je najaca vojna sila u istoriji sveta,bila jeste i ostace.Ja ih licno ne volim ali u zivotu postoji realnost koja se mora postovati.Sami su najaci plus saveznic britanci njemci francuzi turci grci spanci italijani madjari bugari holandjani belgijanci hrvati slovenci norvezani portugalci kanadjani japanci i jos mnogi mnogi.Nasa braca rusi su sami shvatite to.Cak i jedna 50-milionska ukrajina je uskoro u natou.Sto rekli stari ljudi zalim slucaj,al tako je.Ko god kaze drugacije laze sebe.

ODGOVORITE
Name

S400

11.04.2017 10:43

su malo zakazale ..... duže verglaju u zimskim uslovima, anlaser ih zeza hahaha...

ODGOVORITE