Да ли се то Лацио већ спрема за живот послије Сергеја?!

Класен на прагу доласка у Рим! Холанђанин је прихватио практично све услове сарадње са римским клубом.

Фудбал 12.04.2017 | 11:30
Да ли се то Лацио већ спрема за живот послије Сергеја?!
Приче о вртоглавом напретку Сергеја Милинковић Савића, његовим играма ове сезоне и евентуалном одласку из Лација на лето за огроман новац теме су које се готово свакодневно врте по италијанској фудбалској штампи. 

Све чешће и гласније могу се чути информације о интересовању Јувентуса и Челсија, те још неколико европских клубова који кришом посматрају оно што Сергеј ради. Али и релацији са Небескоплавима, који и даље није званично понудио нови уговор младом српском везисти. 

Зато је вест да је Лацио практично договорио све услове сарадње са Давијем Класеном из Ајакса изазвала бурну реакцију у Риму. Наиме, како јављају римски медији блиски клубу с Олимпика, 24-годишњи холандски везиста праткично рекао "ДА" на понуду Лација која гласи - уговор на четири године, са сезонским примањима од 1.300.000 евра. 

Сада практично остаје да се Лацио договори с челницима Ајакса, којима нуде 10.000.000 евра на име обештећења. 

Било како, вест о разговорима Лација и Ајакса намећу питање - да ли се то Небескоплави спремају за живот после Сергеја? 

Оно о чему се ових дана све више пише јесте да је младом српском репрезентативцу цена скочила драстично и да је сада на 30.000.000 евра. Како је познато да је Лацио Генку прошлог лета искеширао нешто мање од 10.000.000 евра, а да је потражња за СМС огромна, тешко је да ће спортски директор римског клуба Игли Таре, а пре свега први човекКлаудио Лотито моћи да кажу "НЕ" понуди која би требало да буде бар три пута већа од уложене. 

С обзиром да Класен и Милинковић Савић покривају исте позиције - врло је могуће да ту постоји нека спона. 

И Милинковић Савићев агент Матеја Кежман недавно је изјавио да ће ускоро сести за сто са представницима Лација како би дефинитивно утврдили шта је најбоље за младу наду европског фудбала. 

Оно о чему се такође спекулише је и да би СМС парафирао нови уговор с клубом, где би била убачена и откупна клаузула од 30.000.000 евра, после чега Лацио не би правио проблем око даљег трансфера. Наравно, ако би понуда била задовољавајућа и у оквирима поменуте границе. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар