Доктор нас савјетује - пут од катастрофе до успјеха се прелази упорношћу!

Склад мотоциклистичке душе и “тела М1” мотоцикла, за Италијана је основни састојак доктрине победе у краљевској класи.

Остали спортови 12.04.2017 | 13:15
Доктор нас савјетује - пут од катастрофе до успјеха се прелази упорношћу!
Шта се може кад се хоће? На то питање, Валентино Роси је одговорио на трци за ВН Аргентине делима, а онда је све то и вербално објаснио:”Упорношћу је могуће превалити пут од катастрофе до успеха”…

“Тест сезона је за мене била катастрофална, и зато сам био јако тужан. Ипак, броји се само када у недељу пређеш границу и превазиђеш себе. У својој дугој каријери сам научио да је концентрација најважнија, да се никада не сме одустати, јер увек постоји могућност да ће се нешто битно догодити”, каже, односно подучава Валентино Роси све оне којима Мото ГП филозофија и доктрина победе нису по свим тачкама јасни.

“Трка у Катару ми је дала први добар осећај, добре вибрације, јер сам почео јасније да схватам свој мотоцикл. Носим боље утиске из Катара и Аргентине него прошле године. То је добро, јер сам уз то сакупио и више бодова него сезону раније”, констатује Доктор, а чини се да се у његовој души поновно успоставља спокој. Једноставно, за ВР46 ратника, склад душе и тела “М1” мотоцикла је насушна живона потреба. Зато он није у свом елементу док се не успостави тај вид Мото ГП животне равнотеже.

“Супер је била и борба на стази. Кал Крачлоу је био веома брз. Знао сам да морам да се борим са њим за подијум, али сам проценио да имам ту нијансу која ме је погурала да се борим. Тако сам стигао до врло битног другог места за себе и за цео тим. То кажем јер сада већ мислим да је велики део терета био на Јамахи која је ове године направила добар мотоцикл. Он има мање почетних слабости него прошле сезоне, пје и то добро”, закључио је Италијан који је изузетно заслужан због тога што је његов тим из Аргентине однео пун Мото ГП плен.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар