Стигао је: Вања отишао из Пољске, већ је код Михе!

Од лета је „јединица“ Торина! Српски голман од јутрос тренира у Италији.

Фудбал 12.04.2017 | 09:30
Стигао је: Вања отишао из Пољске, већ је код Михе!
Још један на „ић“. После тренера Синише Михајловића, везиста Адема Љајића и Саше Лукића, те недавно ангажованог бразилског штопера српског порекла Лијанка Војиновића, Торино је завршио све послове и довео - Вању Милинковића Савића.

Тај трансфер утаначен је још зимус, али је према првобитном договору голман младе репрезенатције Србије требало да остане на позајмици до краја сезоне у Лехији. У међувремену су почели проблеми у Пољској, најпре га је клуб склонио из екипе, под изговором да не жели да разиграва чувара мреже који га напушта на лето, а потом га је тамошњи фудбалски савез суспендовао најпре на три, а после жалбе још три утакмице због инцидената на мечу са Пјастом.

Јасно је да у таквим околноситма Вања Милинковић Савић не би бранио, а да не би губио време у Гдањску, добио је дозволу досадашњег клуба да већ сад, знатно пре рока, пређе у Торино. Италијански клуб се похвалио том информацијом приложивши и фотографије са јутрошњег тренига, појаснивши да Србин не може да брани до краја ове сезоне (исто као иЛијанко), али да ће му време на тренинзима помоћи да се што пре уклопи у екипу, научи језик и „похвата“ идеје тренера Михајловића.

А на лето, зна се: Џо Харт се враћа у Енглеску, а његово место међу стативама зазима 2.500.000 евра плаћен Србин, који је потписао уговор на пет година.

„Довођењем Милинковић Савића и Лијанка направили смо добру основу за наредну сезону. Синиша Михајловић сигурно остаје наш тренер и пред њим је задатак да настави да гради ову екипу. Што се Андрее Белотија тиче, мислим да би за њега било боље ако би остао у Торину још једну годину. Верујем да ћемо то постићи, јер имамо сјајан однос са нашим нападачем“, рекао је Умберто Каиро за Радио Раи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар