Stigao je: Vanja otišao iz Poljske, već je kod Mihe!

Od leta je „jedinica“ Torina! Srpski golman od jutros trenira u Italiji.

Fudbal 12.04.2017 | 09:30
Stigao je: Vanja otišao iz Poljske, već je kod Mihe!
Još jedan na „ić“. Posle trenera Siniše Mihajlovića, vezista Adema Ljajića i Saše Lukića, te nedavno angažovanog brazilskog štopera srpskog porekla Lijanka Vojinovića, Torino je završio sve poslove i doveo - Vanju Milinkovića Savića.

Taj transfer utanačen je još zimus, ali je prema prvobitnom dogovoru golman mlade reprezenatcije Srbije trebalo da ostane na pozajmici do kraja sezone u Lehiji. U međuvremenu su počeli problemi u Poljskoj, najpre ga je klub sklonio iz ekipe, pod izgovorom da ne želi da razigrava čuvara mreže koji ga napušta na leto, a potom ga je tamošnji fudbalski savez suspendovao najpre na tri, a posle žalbe još tri utakmice zbog incidenata na meču sa Pjastom.

Jasno je da u takvim okolnositma Vanja Milinković Savić ne bi branio, a da ne bi gubio vreme u Gdanjsku, dobio je dozvolu dosadašnjeg kluba da već sad, znatno pre roka, pređe u Torino. Italijanski klub se pohvalio tom informacijom priloživši i fotografije sa jutrošnjeg treniga, pojasnivši da Srbin ne može da brani do kraja ove sezone (isto kao iLijanko), ali da će mu vreme na treninzima pomoći da se što pre uklopi u ekipu, nauči jezik i „pohvata“ ideje trenera Mihajlovića.

A na leto, zna se: Džo Hart se vraća u Englesku, a njegovo mesto među stativama zazima 2.500.000 evra plaćen Srbin, koji je potpisao ugovor na pet godina.

„Dovođenjem Milinković Savića i Lijanka napravili smo dobru osnovu za narednu sezonu. Siniša Mihajlović sigurno ostaje naš trener i pred njim je zadatak da nastavi da gradi ovu ekipu. Što se Andree Belotija tiče, mislim da bi za njega bilo bolje ako bi ostao u Torinu još jednu godinu. Verujem da ćemo to postići, jer imamo sjajan odnos sa našim napadačem“, rekao je Umberto Kairo za Radio Rai.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar