Глас Криштове о сједници одлучује

Колегиј Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ могао би већ данас заказати хитну сједницу овог дома у седмици која је пред нама како би на дневни ред ставили сет закона који се односе на повећање акциза на нафту и нафтне деривате у износу од 15 фенинга по литру. За то је потребно да закони дођу и да два члана колегија то подрже.

Босна и Херцеговина 10.04.2017 | 08:49
Глас Криштове о сједници одлучује

Шефик Џаферовић (СДА), предсједавајући Представничког дома БиХ, очекује да закони данас стигну из Дома народа у Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ, након чега ће услиједити консултације са остала два члана Колегија Борјаном Кришто (ХДЗ) и Младеном Босићем (СДС).

Да би сједница Представничког дома била заказана потребно је да два члана колегија буду за одржавање хитне сједнице на којој би се по хитној процедури разматрао сет закона о акцизама, који су владама ентитета потребне ради добијања аранжмана ММФ.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић већ се изјаснио да неће подржати да се ти закони поново разматрају у хитној процедури у Представничком дому Парламентарне скупштине. Босић је рекао да СДС неће подржати те законе, јер се ради о новом намету и завлачењу руку у џепове грађана, које су ове власти довеле на просјачки штап. По њему у питању је спашавање пропалих ентитетских буџета и то на, како је казао, најгори начин - завлачењем руку у џепове грађана.

Одлуку о томе да ли ће бити хитне сједнице Представничког дома ПСБиХ донијеће замјеник председавајућег Борјана Кришто (ХДЗ). Она је казала да не може рећи да ли ће бити сједнице, наводећи да ће одлуку донијети колегиј Представничког дома ПСБиХ. 

"Потребно је да два члана Колегија буду 'за' и сједница може брзо бити заказана. Пред нама ће бити нови кориговани закони. Очекујем као и прошли пут да они прођу на овом дому. И прошли пут сам гласао 'за'. Надам се да ће сет закона о акцизама бити усвојен јер то је наша обавеза", рекао је Џаферовић.

Савез за промјене тврди да је спорно одржавање хитне телефонске сједнице Савјета министара БиХ на којој је поново усвојен сет закона о акцизама, које је у петак усвојио Дом народа ПС БиХ по хитном поступку. Против су била два делегата из СДС и један из ДФ. За су гласали делегати СДА, СНСД, СББ и ХДЗ.

Сет закона о акцизама на основу кога ће доћи до поскупљења нафте и нафтиних деривана је услов за аранжман БиХ са ММФ.

(БН/Независне)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

шта каже рајкан

10.04.2017 06:51

" Борјана Кришто - жена луч " хеххееххехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

телефонско гласање

10.04.2017 07:11

Све се ради ванинституционално,по кафанама.цуј телефонске сједнице ста то знаци ни у тунгузији то нема који гмизавци.

Name

Не Вриједјај

10.04.2017 10:24

Тунгузија је озбиљно уредјена регија у Сибиру а ово....

Name

ста јој каз цовиц

10.04.2017 07:08

То це она и урадити она је привисак цовицев,зна се да це она и дзафо гласти,јер без нових дугова они немају ста висе народу лагати срам да их буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо хрсуз

10.04.2017 07:29

@ста јој каз цовиц Борјана ће гласовати - Зна се!

Name

попара

10.04.2017 07:31

Ста доцекасмо да нам скутори херцеговацки кроје капу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кнез

10.04.2017 07:54

Шкутори херцеговачки и шкутори лакташки!

Name

издајник

10.04.2017 10:04

Најгори су ови лакташки.