Медији и Енрике сложни: Судије су криве за пораз!

Барселонини навијачи у страху ишчекују како ће Ла Лиге да казни Нејмара због црвеног картона, који је Бразилац зарадио на мечу против Малаге.

Фудбал 09.04.2017 | 19:30
Медији и Енрике сложни: Судије су криве за пораз!
Могуће је да Бразилац пропусти и Ел Класико за две недеље.

'Блауграни' су у суботу изгубила од Малаге са 0:2 и нису успели да искористи реми првопласираног Реал Мадрида и примакне му се на табели. Реал је у градском дербију са Атлетиком одиграо нерешено 1:1, али је остао први са три бода више од Барселоне. Реал има и утакмицу мање.

У 65. минуту утакмице Барселона је остала са играчем мање, пошто је други жути картон добио Нејмар, после оштрог прекршаја над Дијегом Љорентеом.

Тренер Каталонаца Луис Енрике био је љут пошто је судија досудио слободан ударац а не пенал, када је у шеснаестерцу оборен Серхи Роберто.

"Тумачење тог жутог картона било је посебно. А било је оштрих стартова играча Малаге који су заслужили картон, али га нису добили, док је Нејмар добио картон због везања пертли!?"

Чак нема ни већих замерки својим играчима, иако су испустили врло важне бодове:

"Добро смо играли, немам разлога приговарати својим играчима, али то нас је коштало бодова. А допустили смо им и да постигну голове због наше интерпретације офсајд правила. У дугом полувремену били смо супериоринији и с играчем мање. Створили смо велике шансе, али нисмо успели да постигнемо погодак, а онда су они дали други. То није био сценарио који смо очекивали, заслужили смо много више."

Шпански медији пишу да су судијске грешке обележиле меч и слажу се да је Нејмар неоправдано зарадио други жути. Такође, локални медији посебно наглашавају да судије нису свирале очигледан пенал у 78. минуту.

Међутим, капитен фудбалера Барселоне Андрес Инијеста рекао је да нема сврхе кривити судије за пораз од Малаге у првенству и да његова екипа мора да се окрене предстојећој утакмици против Јувентуса у четвртфиналу Лиге шампиона.

Инијеста је рекао да не треба кривити судију.

"Ово је штета, пропустили смо добру прилику да се попнемо на табели. Надам се да више нећемо имати овакве киксеве, али сада је првенство много теже. То табела показује. Добро смо одиграли, и понекад ствари не иду како желите. Малага је искористила шансе", рекао је Инијеста за шпански Спорт.

"Ја сам један од оних који мисли да прича о судијама никуда не води. Није лако доносити одлуке на терену", додао је он.

Барселона ће у уторак 11. априла од 20.45 играти у Торину против Јувентуса, прву утакмицу четвртфинала Лиге шампиона.

"Морамо да се окренемо наредној утакмици и да мислимо само на Јувентус", закључио је Шпанац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар