Mediji i Enrike složni: Sudije su krive za poraz!

Barselonini navijači u strahu iščekuju kako će La Lige da kazni Nejmara zbog crvenog kartona, koji je Brazilac zaradio na meču protiv Malage.

Fudbal 09.04.2017 | 19:30
Mediji i Enrike složni: Sudije su krive za poraz!
Moguće je da Brazilac propusti i El Klasiko za dve nedelje.

'Blaugrani' su u subotu izgubila od Malage sa 0:2 i nisu uspeli da iskoristi remi prvoplasiranog Real Madrida i primakne mu se na tabeli. Real je u gradskom derbiju sa Atletikom odigrao nerešeno 1:1, ali je ostao prvi sa tri boda više od Barselone. Real ima i utakmicu manje.

U 65. minutu utakmice Barselona je ostala sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton dobio Nejmar, posle oštrog prekršaja nad Dijegom Ljorenteom.

Trener Katalonaca Luis Enrike bio je ljut pošto je sudija dosudio slobodan udarac a ne penal, kada je u šesnaestercu oboren Serhi Roberto.

"Tumačenje tog žutog kartona bilo je posebno. A bilo je oštrih startova igrača Malage koji su zaslužili karton, ali ga nisu dobili, dok je Nejmar dobio karton zbog vezanja pertli!?"

Čak nema ni većih zamerki svojim igračima, iako su ispustili vrlo važne bodove:

"Dobro smo igrali, nemam razloga prigovarati svojim igračima, ali to nas je koštalo bodova. A dopustili smo im i da postignu golove zbog naše interpretacije ofsajd pravila. U dugom poluvremenu bili smo superioriniji i s igračem manje. Stvorili smo velike šanse, ali nismo uspeli da postignemo pogodak, a onda su oni dali drugi. To nije bio scenario koji smo očekivali, zaslužili smo mnogo više."

Španski mediji pišu da su sudijske greške obeležile meč i slažu se da je Nejmar neopravdano zaradio drugi žuti. Takođe, lokalni mediji posebno naglašavaju da sudije nisu svirale očigledan penal u 78. minutu.

Međutim, kapiten fudbalera Barselone Andres Inijesta rekao je da nema svrhe kriviti sudije za poraz od Malage u prvenstvu i da njegova ekipa mora da se okrene predstojećoj utakmici protiv Juventusa u četvrtfinalu Lige šampiona.

Inijesta je rekao da ne treba kriviti sudiju.

"Ovo je šteta, propustili smo dobru priliku da se popnemo na tabeli. Nadam se da više nećemo imati ovakve kikseve, ali sada je prvenstvo mnogo teže. To tabela pokazuje. Dobro smo odigrali, i ponekad stvari ne idu kako želite. Malaga je iskoristila šanse", rekao je Inijesta za španski Sport.

"Ja sam jedan od onih koji misli da priča o sudijama nikuda ne vodi. Nije lako donositi odluke na terenu", dodao je on.

Barselona će u utorak 11. aprila od 20.45 igrati u Torinu protiv Juventusa, prvu utakmicu četvrtfinala Lige šampiona.

"Moramo da se okrenemo narednoj utakmici i da mislimo samo na Juventus", zaključio je Španac.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar