Озил се жали и тражи од управе да се ''отвори''!

Морамо да се појачамо! И нека тренер каже да ли остаје или иде! Немац поручио да је задовољан код Венгера, али и да ће о будућности причати на крају сезоне.

Фудбал 10.04.2017 | 17:30
Озил се жали и тражи од управе да се ''отвори''!
Арсен Венгер и Арсенал. Неизвесност. Нико није рекао да је крај, али нико није ни потврдио да француски стручњак наставља посао на Емиратима после истека актуелног уговора на крају сезоне.

Тај чардак ни на небу, ни на земљи, не само да нервира навијач Арсенала, него је утисак да неспокојним чини и поједине играче. На пример, Месута Озила, који је јавно позвао свог тренера да се изјасни хоће ли прихватити понуду клуба за продужетком сарадње до 2019.

„То није важно само за мене, већ и за клуб у целости. Битно је да знамо да ли Венгер остаје или одлази, јер већ сад морамо да мислимо на наредну сезону“, рекао је немачки везиста за Дејли мејл.

Озил ове сезоне игра испод очекивања. Уосталом, као читав Арсенал, али је упрксо томе уверен како је Арсен Венгер прави избор за тренера.

„Венгер је веома значајан. Током целе каријере одлуке сам доносио не само због имена клубова које сам бирао, већ и тренера који су их водил. Као фудбалеру, битно ми је поверење шефа струке и његово уверење да под њим могу да се развијам као играч. Кад сам прелазио из Реала у Арсенал, дошао сам због Арсена. Рекао сам му да ми је у том тренутку био прва опција. Тако је било тада, а и дан данас имамо сјајан однос“.

У преводу...

„Он је одличан тренер, верујемо му. Био је успешан годинама, две деценије је овде и увек је успевао да уведе Арсенал у Лигу шампиона, створивши од њега велики клуб. Засужује да му се укаже веће поштовање него што је то сад случај“.

Можда се навијачи с таквим резоном не би сагласили, али је извесно да и фанови и играчи виде да је овој екипи потребна свежа крв.

„Мислим да челници клуба знају да морамо да се појачамо, али је најбитније ствар у свему томе мишљење тренера. Заједно ће управа и Венгер донети одлуку. Кад погледате нашу екипу, немамо тако широк избор играча као, на пример Бајерн или Реал. За Лигу шампиона то није довољно, нарочито кад за противнике имате велике тимове, јер они имају више опција“.

Озил на лето улази у последњу годину уговора са Арсеналом, са којим никако да се споразуме о наставку сарадње, јер - наводно - захтева 100.000 фунти седмичне плате да би остао. А већ се помиње да је ближи одласку.

„Нисам мислио о томе. Овде је клуб на првом месту, а не Месут Озил или било који други играч. Тим мора да се потруди да стигне до Лиге шампиона, а онда ће на лето бити довољно времена да причемо о будућности“, дипломатски је завршио Месут Озил.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар