Ozil se žali i traži od uprave da se ''otvori''!

Moramo da se pojačamo! I neka trener kaže da li ostaje ili ide! Nemac poručio da je zadovoljan kod Vengera, ali i da će o budućnosti pričati na kraju sezone.

Fudbal 10.04.2017 | 17:30
Ozil se žali i traži od uprave da se ''otvori''!
Arsen Venger i Arsenal. Neizvesnost. Niko nije rekao da je kraj, ali niko nije ni potvrdio da francuski stručnjak nastavlja posao na Emiratima posle isteka aktuelnog ugovora na kraju sezone.

Taj čardak ni na nebu, ni na zemlji, ne samo da nervira navijač Arsenala, nego je utisak da nespokojnim čini i pojedine igrače. Na primer, Mesuta Ozila, koji je javno pozvao svog trenera da se izjasni hoće li prihvatiti ponudu kluba za produžetkom saradnje do 2019.

„To nije važno samo za mene, već i za klub u celosti. Bitno je da znamo da li Venger ostaje ili odlazi, jer već sad moramo da mislimo na narednu sezonu“, rekao je nemački vezista za Dejli mejl.

Ozil ove sezone igra ispod očekivanja. Uostalom, kao čitav Arsenal, ali je uprkso tome uveren kako je Arsen Venger pravi izbor za trenera.

„Venger je veoma značajan. Tokom cele karijere odluke sam donosio ne samo zbog imena klubova koje sam birao, već i trenera koji su ih vodil. Kao fudbaleru, bitno mi je poverenje šefa struke i njegovo uverenje da pod njim mogu da se razvijam kao igrač. Kad sam prelazio iz Reala u Arsenal, došao sam zbog Arsena. Rekao sam mu da mi je u tom trenutku bio prva opcija. Tako je bilo tada, a i dan danas imamo sjajan odnos“.

U prevodu...

„On je odličan trener, verujemo mu. Bio je uspešan godinama, dve decenije je ovde i uvek je uspevao da uvede Arsenal u Ligu šampiona, stvorivši od njega veliki klub. Zasužuje da mu se ukaže veće poštovanje nego što je to sad slučaj“.

Možda se navijači s takvim rezonom ne bi saglasili, ali je izvesno da i fanovi i igrači vide da je ovoj ekipi potrebna sveža krv.

„Mislim da čelnici kluba znaju da moramo da se pojačamo, ali je najbitnije stvar u svemu tome mišljenje trenera. Zajedno će uprava i Venger doneti odluku. Kad pogledate našu ekipu, nemamo tako širok izbor igrača kao, na primer Bajern ili Real. Za Ligu šampiona to nije dovoljno, naročito kad za protivnike imate velike timove, jer oni imaju više opcija“.

Ozil na leto ulazi u poslednju godinu ugovora sa Arsenalom, sa kojim nikako da se sporazume o nastavku saradnje, jer - navodno - zahteva 100.000 funti sedmične plate da bi ostao. A već se pominje da je bliži odlasku.

„Nisam mislio o tome. Ovde je klub na prvom mestu, a ne Mesut Ozil ili bilo koji drugi igrač. Tim mora da se potrudi da stigne do Lige šampiona, a onda će na leto biti dovoljno vremena da pričemo o budućnosti“, diplomatski je završio Mesut Ozil.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar