Свашта Гвардиоли пада на памет: Вилфред Заха и 35.000.000 евра!

Манчестер Сити се званично обратио Кристал Паласу.

Фудбал 15.04.2017 | 17:00
Свашта Гвардиоли пада на памет: Вилфред Заха и 35.000.000 евра!
Сезона живота. А можда и уговор каријере. Ако Пеп Гвардиола оствари оно што је наумио, Вилфред Заха може да - пева!

Крилни нападач Крисатал Паласа постао је, преко ноћи, једна од мета Манчестер Ситија за летњи прелазни рок. Под ознаком „ексклузивно“, вест о интересовању Грађана за новопеченог репрезентативца Обале Слоноваче пренео је таблоидни Сан, који у у трансферима и те како уме „да убоде“, па с тога данас фудбалска Енглеска бруји о могућем повратку Захе у Манчестер.

Он је од 2013. до 2015. био члан Манчестер јунајтеда - који га је купио управо од садашњег клуба, Кристал Паласа, за скоро 12.000.000 евра - али тад је имао тек 21 годину и у суровој конкуренцији какву су чинили Вејн Руни, Робин ван Перси, Дани Велбек и Чичарто Ернандез, није се наиграо. Забележио је две утакмице за Црвене ђаволе као стартер и логично је било да се врати на Селхурст парк. Најпре у виду позајмице (двапут), да би 2015. Алан Пардју купио нападача за приближно 4.000.000 евра.

Од тог тренутка почиње благо оживљавање каријере Вилфред Захе. Најпре је са Паласом догурао до финала ФА купа, проглашен је за најбољег играча клуба минуле сезоне, а ове игра као никад у каријери. Додуше, код Пардјуа је имао више дефанзивних задатака, често је морао да се враћа на своју половину и одузима лопте, али је по доласку Сема Олердајсапочео и да даје голове. Укупно, ове сезоне их има шест, што је уз девет асистенција његов најбољи учинак у каријери.

Одмах се јавио Манчестер Сити. Енглези пишу да је управа клуба са Етихад стадиона обавестила челнике Кристал Паласа да прати Вилфреда Заху и да разматра опцију куповине. Цена је 35.000.000 евра. За Сити, наравно, то није проблем.

Веће  је изненађење што Пепа Гвардиола има идеју да може да је његовом нападу потребан фудбалер који је у каријери дао 33 гола у каријери. За седам година. А његова прва опција у нападу Серхио Кун Агуеро само ове сезоне је постигао 28.

Ваљда Пеп зна шта ради?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар