Svašta Gvardioli pada na pamet: Vilfred Zaha i 35.000.000 evra!

Mančester Siti se zvanično obratio Kristal Palasu.

Fudbal 15.04.2017 | 17:00
Svašta Gvardioli pada na pamet: Vilfred Zaha i 35.000.000 evra!
Sezona života. A možda i ugovor karijere. Ako Pep Gvardiola ostvari ono što je naumio, Vilfred Zaha može da - peva!

Krilni napadač Krisatal Palasa postao je, preko noći, jedna od meta Mančester Sitija za letnji prelazni rok. Pod oznakom „ekskluzivno“, vest o interesovanju Građana za novopečenog reprezentativca Obale Slonovače preneo je tabloidni San, koji u u transferima i te kako ume „da ubode“, pa s toga danas fudbalska Engleska bruji o mogućem povratku Zahe u Mančester.

On je od 2013. do 2015. bio član Mančester junajteda - koji ga je kupio upravo od sadašnjeg kluba, Kristal Palasa, za skoro 12.000.000 evra - ali tad je imao tek 21 godinu i u surovoj konkurenciji kakvu su činili Vejn Runi, Robin van Persi, Dani Velbek i Čičarto Ernandez, nije se naigrao. Zabeležio je dve utakmice za Crvene đavole kao starter i logično je bilo da se vrati na Selhurst park. Najpre u vidu pozajmice (dvaput), da bi 2015. Alan Pardju kupio napadača za približno 4.000.000 evra.

Od tog trenutka počinje blago oživljavanje karijere Vilfred Zahe. Najpre je sa Palasom dogurao do finala FA kupa, proglašen je za najboljeg igrača kluba minule sezone, a ove igra kao nikad u karijeri. Doduše, kod Pardjua je imao više defanzivnih zadataka, često je morao da se vraća na svoju polovinu i oduzima lopte, ali je po dolasku Sema Olerdajsapočeo i da daje golove. Ukupno, ove sezone ih ima šest, što je uz devet asistencija njegov najbolji učinak u karijeri.

Odmah se javio Mančester Siti. Englezi pišu da je uprava kluba sa Etihad stadiona obavestila čelnike Kristal Palasa da prati Vilfreda Zahu i da razmatra opciju kupovine. Cena je 35.000.000 evra. Za Siti, naravno, to nije problem.

Veće  je iznenađenje što Pepa Gvardiola ima ideju da može da je njegovom napadu potreban fudbaler koji je u karijeri dao 33 gola u karijeri. Za sedam godina. A njegova prva opcija u napadu Serhio Kun Aguero samo ove sezone je postigao 28.

Valjda Pep zna šta radi?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar